Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Νεκρός διαδηλωτής στο χωριό Bilin στην Παλαιστίνη

Ένας Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαδήλωσης στο χωριό Bilin, κοντά στην πόλη Ραμάλα της κεντρικής Δυτικής Όχθης.

Στη διαδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, συμμετείχαν ισραηλινοί από την οργάνωση «Αναρχικοί ενάντια στο τείχος», διεθνείς ακτιβιστές από το Βέλγιο και μέλη οικογενειών πολιτικών κρατουμένων. Οι διαδηλωτές –φορώντας συμβολικά χειροπέδες– κινούνταν προς το τείχος κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ, ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, και την απόδοση των σωρών όσων πεθαίνουν στις ισραηλινές φυλακές κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Την ώρα που ο 30χρονος Bassem Ibrahim Abu Rahmah, κραύγαζε προς τους ισραηλινούς στρατιώτες που χτυπούσαν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, ότι η διαδήλωση είναι μη-βίαιη και πως ανάμεσα στον κόσμο υπάρχουν παιδιά και διεθνείς ακτιβιστές, οι στρατιώτες τον χτύπησαν στο στήθος με βλήμα δακρυγόνου με αποτέλεσμα να πεθάνει σχεδόν ακαριαία.
Πρόκειται για τον ίδιο τύπο δακρυγόνου («The rocket» όπως αποκαλείται) με τον οποίο οι ισραηλινοί τραυμάτισαν σοβαρά τον αμερικανό ακτιβιστή Tristan Anderson στο χωριό Nilin στις 13 Μάρτη ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ο Bassem Ibrahim Abu Rahmah είναι ο 18ος Παλαιστίνιος που δολοφονείται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στο τείχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: