Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Σοβαρός τραυματισμός Αφγανού πρόσφυγα

Εχθές Δευτέρα στην Πάτρα, νταλίκα χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά Αφγανό πρόσφυγα που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρόυ.
Η είδηση έφτασε στον άθλιο καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου βρίσκονταν μαντρωμένοι οι μετανάστες για να μη χαλάσουν την καρναβαλική βιτρίνα της πόλης, και προκάλεσε έκρηξη οργής. Οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες αντιμετωπίστηκαν με ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις που συνοδεύονται και από τους απαραίτητους «αγανακτισμένους» πολίτες.
Ο πόθος για μια καλύτερη ζωή, μακριά από τον πόλεμο, τη φτώχια και το θάνατο που σπέρνουν στην περιοχή τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά γεράκια είναι αυτός που φέρνει στη χώρας μας όλους αυτούς τους ανθρώπους. Η ουτοπία για τον Ευρωπαϊκό παράδεισο είναι αυτή που τους συγκεντρώνει στην παργκούπολη της Πάτρας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν με νταλίκες στην Ιταλία.
Στο Γολγοθά τους έρχεται να προστεθεί και το στυγνό πρόσωπο της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων της Πάτρας που τους αρνούνται κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί συνειδητά τον όρο πρόσφυγας και όποια δικαιώματα αυτός συνεπάγεται με βάση Διεθνείς Συνθήκες, απορρίπτει τις αιτήσεις τους για άσυλο και εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στην παρανομία.
Οι τοπικές αρχές της Πάτρας αλληθωρίζουν για το ζήτημα του καταυλισμού προσφύγων στην Πάτρα και εγκαταλείπουν ανθρώπους-μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά-στην εξαθλίωση. Δεν πρόκειται απλά για αδιαφορία, αλλά για πολιτική επιλογή. Η μόνη «μέριμνα» που απολαμβάνουν οι πρόσφυγες είναι η άγρια αστυνομική καταστολή, οι παράνομες συλλήψεις και οι επιθέσεις «αγανακτισμένων» πολιτών.
Είναι πολιτική επιλογή να πετάνε τους πρόσφυγες σα σκουπίδια στα κέντρα-φυλακές . Είναι πολιτική επιλογή να καλούνται να λύσουν το πρόβλημα οι «αγανακτισμένοι» πολίτες με τις ακροδεξιές κορώνες. Είναι η ίδια αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις των χωρών τις ΕΕ που θέλει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού, με την κάνουλα να ανοιγοκλείνει κατά το δοκούν.
Η μόνη λύση είναι η κοινή δράση και διεκδίκηση, ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην πολιτική αναλγησία των Τοπικών Αρχόντων και στην αντιμεταναστευτική πολιτική των Κυβερνώντων.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ακόμα στην Πάτρα:
@Ένας 19χρονος Αφγανός κατήγγειλε πως έχασε το ένα του δάχτυλο από χτύπημα με κλομπ λιμενικού
@Αφγανός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα φορτηγατζήδων όταν τον εντόπισαν κρυμμένο σε καρότσα φορτηγού
@60 κτίσματα του καταυλισμού των Αφγανών καταστράφηκαν από φωτιά που ξεκίνησε από «άγνωστη αιτία». Όπως καταγγέλθηκε κάποιοι «Έλληνες» φώναζαν στους πυροσβέστες να αφήσουν τους πρόσφυγες να καούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: