Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η καταστολή δε θα σταματήσει τους αγώνες

Πορεία καταγγελίας για το χτύπημα από τα ΜΑΤ των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά θα ξεκινήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα από το κτίριο της εφορίας στην οδό Τζανακάκη στα Χανιά. Πορεία θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 8 το βράδυ στο Ρέθυμνο, ενώ στον Πειραιά όπου οι αγρότες παραμένουν αποκλεισμένοι στο χωρο του λιμανιού η παμπειραϊκή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση στον σταθμό του ηλεκτρικού.

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων: "... Η κυβέρνηση έδειξε για μια ακόμα φορα τον "διάλογο" που επιθυμεί να κάνει με κάθε κοινωνική ομάδα που διεκδικεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ με χρήση χημικών και βίας εμπόδισαν τους αγρότες να πάνε στο υπουργείο. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους και δική μας. Να κατέβουμε μαζικά στους δρόμους. Να δείξουμε ότι όχι μονο δεν υπάρχουν αντικρουόμενες κοινωνικές ομάδες όπως αυτοί -που ληστεύουν όσα με τον ιδρώτα εργαζομένων και αγροτων παράγονται- υποστηρίζουν, αλλά πως οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, η νεολαία είναι αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα τους. Να σπάσουμε στους δρόμους την τρομοκρατια"

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας: "... Η σημερινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ δείχνει ξανά τον αποκρουστικό και αληθινό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετωπίζει τις κοινωνικές διεκδικήσεις: την καταστολή. Η απαγόρευση της διαδήλωσης των αγροτών της Κρήτης προς το Υπουργείο Αγροτική ανάπτυξης με πρόσχημα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στερείται κάθε σοβαρότητας και νομιμότητας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινωνική αγανάκτηση που η ίδια έσπειρε. Η βάρβαρη καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: