Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Η επίθεση στη Γάζα δεν τελείωσε στις 18 Γενάρη

Η γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται. Η ισραηλινή κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την αιγυπτιακή, κλείνει στις 5 Φλεβάρη τα συνοριακά περάσματα καταδικάζοντας ένα λαό σε λιμοκτονία και εκατοντάδες τραυματίες που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης σε αργό βασανιστικό θάνατο. Ταυτόχρονα παραμένουν στα σύνορα χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από όλο τον κόσμο που δεν μπορούν να μεταφερθούν στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται και να σκοτώνει αμάχους. Επιβάλλει επέκταση της νεκρής ζώνης από τα 300 μέτρα που ήταν πριν την εισβολή στο 1.5 χλμ. κλέβοντας επιπλέον πολύτιμη γη από τους Παλαιστίνιους. Οι Παλαιστίνιοι, με τη συνοδεία διεθνών υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιχειρούν να πλησιάσουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους για να πάρουν όσα υπάρχοντά τους έχουν σωθεί ή για να μαζέψουν τη σοδειά από τα χωράφια τους, δέχονται πυροβολισμούς από τον ισραηλινό στρατό που βρίσκεται πίσω από την Πράσινη Γραμμή.
Παράλληλα, το Ισραηλινό Ναυτικό, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, στις 5 Φλεβάρη, κατέλαβε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια, ξυλοκόπησε τους επιβαίνοντες και απήγαγε τη σκωτσέζα ακτιβίστρια του Free Gaza Theresa McDermott, που μετά από τέσσερις μέρες κατάφερε να επικοινωνήσει με συγγενείς της και να ενημερώσει ότι κρατείται στην ισραηλινή φυλακή της Ράμλεχ, άγνωστο με ποιες κατηγορίες.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση από τη δική της πλευρά απήγαγε τον γερμανο-αιγύπτιο ακτιβιστή και μπλόγκερ Philip Rizk που συμμετείχε σε πορεία αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης και κρατείται σε άγνωστο μέρος, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Η ισραηλινή και η αιγυπτιακή κυβέρνηση οδηγούν ένα λαό σε ανθρωπιστική κρίση, σε αργό και βασανιστικό θάνατο.
Απαιτούμε:
  • Άμεσο και διαρκές άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων για να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας η ανθρωπιστική βοήθεια και να μεταφερθούν οι τραυματίες σε κατάλληλα νοσοκομεία
  • Άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών που κρατούνται στις ισραηλινές και αιγυπτιακές φυλακές
  • Να σταματήσει τώρα ο από αέρος, γης και θαλάσσης αποκλεισμός της Γάζας
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
«Ιντιφάντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: