Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Τους ανάγκασαν να συγκεντρωθούν σε σπίτι και τους βομβάρδισαν

Πηγή: http://english.aljazeera.net/

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν πως δέχτηκαν αναφορές ότι περίπου 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν σπίτι στο οποίο είχαν συγκεντρώσει περίπου 110 πολίτες.
«Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες, στις 4 Γενάρη στρατιώτες των χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων, συγκέντρωσαν περίπου 110 Παλαιστίνιους σε ένα σπίτι της Zeitun, προειδοποιώντας τους να μείνουν μέσα. 24 ώρες αργότερα, ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν επανειλημμένα το σπίτι, σκοτώνοντας περίπου 30 άτομα» σύμφωνα με την αναφορά του ΟΗΕ...
«Αυτοί που επέζησαν και μπορούσαν, περπάτησαν δύο χιλιόμετρα ως τον δρόμο Salah Ed Din, όπου και κατάφεραν να τους περισυλλέξουν επιβατικά αυτοκίνητα και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Τρία παιδιά, το μικρότερο από αυτά 5 μηνών, πέθαναν αμέσως μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο». Αναφέρει το OCHA. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Παρασκευή πως δεν έχει λάβει γνώση του συμβάντος.

Η ισραηλινή ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem, ανέφερε μαρτυρία της 19χρονης Meysa Fawzi al Samuni, ότι οι στρατιώτες την ανάγκασαν μαζί με δεκάδες άλλους να μπουν σε ένα σπίτι σαν αποθήκη, πριν την επίθεση. «Απ’ όσο γνωρίζω, οι νεκροί και οι τραυματίες που πλακώθηκαν από τα ερείπια, είναι ακόμα εκεί» είπε.
Ο Ibrahim Samouni, ένα 13χρονο αγόρι που τραυματίστηκε στο πόδι και το στήθος, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, ότι κατάφερε να κρατήσει ζωντανά τα τρία νεώτερα αδέρφια του και να βοηθήσει τραυματίες που βρίσκονταν ανάμεσα στους νεκρούς μετά τους βομβαρδισμούς που σκότωσαν τη μητέρα του. «Δεν υπήρχε νερό, ψωμί, τίποτα να φάμε» δήλωσε. «Ο Abu Salah πέθανε, η γυναίκα του πέθανε, ο γιος του πέθανε, η γυναίκα του πέθανε. Ο Mohammed Ibrahim πέθανε, το ίδιο και η μητέρα του. Ο Ishaq και ο Nasar πέθαναν. Η γυναίκα του Nael Samouni πέθανε. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν».

Προσωπικό διάσωσης του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, και της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελίνου ανέφεραν πως δεν κατάφεραν να φτάσουν στους τραυματίες για τέσσερις μέρες, καθώς οι ισραηλινοί δεν τους επέτρεπαν ένα ασφαλή διάδρομο προσέγγισης. Ανέφεραν πως όταν τελικά τα κατάφεραν τα παιδιά λιμοκτονούσαν. «Ήταν πολύ αδύναμα ακόμα και για να σταθούν όρθια. Ένας άνδρας βρέθηκε επίσης ζωντανός, εξίσου αδύναμος. Στην περιοχή υπήρχαν τουλάχιστον 12 πτώματα που κείτονταν σε στρώματα» .......................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: