Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΤΑ Μεσσηνίας: "Παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης"

Σε μια συγκυρία που κυριαρχείται από τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπεδίου, και της Μονή Τοπλού, το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται στο χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, που θα οδηγήσει την πιο όμορφη Ελλάδα είτε σε ένα κερδοσκοπικό real estate είτε στην καταστροφή με την πλήρη αστικοποίηση και την γενίκευση του μπετόν. Σε μια συγκυρία που η μόνη «πρόταση ανάπτυξης» είναι τα γήπεδα γκολφ και οι παραθεριστικές κατοικίες,

Εμείς ξαναφέρνουμε στην ατζέντα της κουβέντας το «παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης» την περιβόητη Π.Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια για να οικοδομηθεί ένας μύθος, για να προσφερθούν από την κεντρική και τοπική εξουσία τα πάντα προκειμένου ανεμπόδιστα ο «σωτήρας καπετάνιος» αρχίσει να υλοποιεί τα σχέδιά του.

Όμως ο «μύθος» πήρε υλικές διαστάσεις και εκτός από τα όνειρα, τις ανάγκες, την γη των ανθρώπων πήρε τον έλεγχο των νερών, των ακτών, των αρχαιοτήτων, των ρεμάτων των ποταμών, τα 145 εκ. ευρώ επιδότηση για να χτίσει μπετονένιες πολιτείες, να καταστρέψει το τοπίο και την παραγωγική γη με τα γκολφ. Όλα αυτά σε εργοτάξια υπερεκμετάλλευσης και εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους άγρια εκμεταλλευόμενους μετανάστες ή part-time νέους εργαζόμενους. Το μόνο κέρδος για την περιοχή είναι ένα άγριο real estate - φούσκα που απόκοψε τους ντόπιους από την περιοχή τους και μετέτρεψε την γη σε εμπόρευμα.

Διαβάστε τη συνέχεια και υπογράψτε σε ένδειξη συμπαράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: