Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Αναχωρεί για τη Γάζα το "Αρίων"


Μετά την επιδιόρθωση της βλάβης που παρουσίασε το «Spirit of Humanity» -όπως έχει μετονομαστεί το ελληνικό πλοίο «Αρίων»- αναχωρεί ξανά σήμερα Τετάρτη από τη Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα.
Το υπό ελληνική σημαία πλοίο, μεταφέρει ακτιβιστές, γιατρούς, δημοσιογράφους και βουλευτές καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια φάρμακα και άλλες ιατρικές προμήθειες. Η βλάβη παρουσιάστηκε (τη Δευτέρα) λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του πλοίου για τη Γάζα, στη μία από τις δύο γεννήτριές του και το ανάγκασε να επιστρέψει στη Λάρνακα για επισκευές. Η προηγούμενη αποστολή του πλοίου του «Dignity» εμβολίστηκε από ισραηλινό πολεμικό πλοίο στις 30 Δεκέμβρη, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα και αναγκάστηκε να καταφύγει στον Λίβανο.

@ Το Ισραήλ έχει «ενημερώσει» μέσω της Κυπριακής κυβέρνησης τους ακτιβιστές, πως μια περιοχή 20 μιλίων ανοιχτά της Γάζας είναι «πεδίο πολέμου», ενώ η πρεσβεία του στο Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει την αποστολή «ριψοκίνδυνη και προκλητική» (!). Ζήτησαν (μάταια) επίσης από την Κύπρο να μην επιτρέψει τον απόπλου...
@Σε αίτημα του Αλέκου Αλαβάνου για την κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας προς το Ισραήλ, ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας για το ταξίδι του πλοίου, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Βεβαίως κάθε ΜΚΟ έχει δικαίωμα να κινηθεί όπως εκείνη νομίζει, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να της επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους τους οποίους ενέχει ένα τέτοιο εγχείρημα» !!!
@Εχθές αραβικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το Ισραήλ εμπόδισε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια από το Ιράν να προσεγγίσει τη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: