Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Κ. Κούνεβα: "Με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν"

Αυτό ακούγεται να λέει καθαρά στο site της Ελευθεροτυπίας η Κωνσταντίνα Κούνοβα σε συνέντευξη που έδωσε στον Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ γύρω στα τέλη Νοέμβρη. Στο διάρκειας έξι λεπτών ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι ερωτήσεις του Βέλγου φωτορεπόρτερ στα γαλλικά, η φωνή του μεταφραστή και οι απαντήσεις της συνδικαλίστριας που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στην μονάδα αυξημένης φροντίδας του «Ευαγγελισμού».
Εντωμεταξύ στην «Καθημερινή» σε άρθρο της η Χ. Κοψίνη αναφέρει πως η Κ. Κούνεβα καθώς δεν μπορεί να μιλήσει γράφει σε μια κόλλα χαρτί: «Ο άντρας που με χτύπησε φορούσε γκρίζα ρούχα αστυνομικού». Στο άρθρο μεταφέρονται ακόμα καταγγελίες για τις μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και τους εκβιασμούς στα συνεργεία καθαρισμού.

Όλοι στην διαδήλωση που οργανώνουν 26 πρωτοβάθμια σωματεία την Πέμπτη 22 του Γενάρη στις 6:00 το απόγευμα από τα Προπύλαια προς το Υπουργείο Απασχόλησης.
  • Για να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στην Κωνσταντίνα.
  • Για να φύγουν οι δουλέμποροι από τους χώρους εργασίας
  • Για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων που όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν θεσμοθετήσει και νομιμοποιήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: