Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Αθωώθηκε ο Σύριος Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραχήμ

Όπως ενημερώνει η κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό», αθωώθηκε ο Σύριος Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραχήμ που στο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στις 29/12, κατέβασε τη σημαία από την ισραηλινή πρεσβεία

Το Β' Τριμελές Αυτόφωρο του κτιρίου 7 της Ευελπίδων έκρινε σήμερα αθώο για τις κατηγορίες της "'Εκθεσης σε κίνδυνο της σχέσης της χώρας με άλλα κράτη" καθώς και για "πλαστότητα εγγράφων" το Σύριο αγωνιστή Άχμετ Αλτζούμα Ιμπραχήμ. Σύσσωμο το δικαστήριο για την αθώωση με πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας.
Κορυφαία η στιγμή που οι πραγματογνώμονες της εγκληματολογικής της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να εξηγήσουν γιατί θεώρησαν πλαστό το διαβατήριο του Αχμέτ, αφού στην έκθεση τους αναφέρουν ότι είχε αφαιρεθεί ζελατίνη και επανα-κολληθεί, ενώ την ίδια στιγμή ζελατίνη έψαχνε και δεν έβλεπε στο διαβατήριο η Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος, καθώς ήταν νέου τύπου με μέθοδο εκτύπωσης φωτογραφίας σε χαρτί.
Επίσης ερωτηματικά προκαλεί η κατάθεση αστυνομικού που συνέλαβε τον Άχμετ στην πρεσβεία στις 29/12 -που αναγνώσθηκε- σύμφωνα με την οποία είδε δια γυμνού οφθαλμού εκείνη την ώρα στο διαβατήριο όλα όσα ισχυρίστηκε το εγκληματολογικό εκ των υστέρων μετά από εξέταση με μικροσκόπιο!
Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για μεθόδευση της αστυνομίας, προκειμένου να κρατηθεί ο Άχμετ για αυτόφωρο αδίκημα, όσο η Ισραηλινή Πρεσβεία καθυστερούσε να τους απαντήσει αν επιθυμεί τη δίωξή του. Πολλές ώρες μετά η Ισραηλινή Πρεσβεία απάντησε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του, ενώ ο Άχμετ ήδη κρατούνταν για «πλαστά έγγραφα».
Για την "έκθεση σε κίνδυνο των σχέσεων τα χώρας με άλλα κράτη" (141 του Π.Κ.) η κατηγορία κατέρρευσε παταγωδώς, τόσο από τους μάρτυρες όσο και από το δικηγόρο του Άχμετ, αλλά και από τον ίδιο, ο οποίος το τέλος κάλεσε όλο το δικαστήριο να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη!
Συμπαραστάτες από την Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ βρέθηκαν και πάλι όπως και στην αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας έξω και μέσα στο δικαστήριο, ενώ σαν μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν 2 μέλη της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: