Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Σάββατο 17 Γενάρη: Διαδηλώνουμε για την Παλαιστίνη

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI ΑΜΕΣΩΣ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
ΝΕΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα στις 17-1-09, στη 1.30 το μεσημέρι, μαζί με κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και αντιπολεμικούς φορείς καθώς και παλαιστινιακές οργανώσεις.

Ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων είναι το έγκλημα. Και όμως, πολλαπλασιάζονται και τα εγκλήματα πολέμου καθημερινά, με βομβαρδισμούς σχολείων, κτιρίων του ΟΗΕ με αμάχους, νοσοκομείων.
Ο τραγικός απολογισμός είναι ήδη πάνω από 1.050 νεκροί, και 5.000 τραυματίες που δεν υπάρχουν επαρκείς συνθήκες και φάρμακα για να νοσηλευθούν, ενώ οι «συνομιλίες» για «ανακωχή» καλά κρατούν, και φαίνεται ότι θα κρατήσουν μέχρι να ισοπεδωθεί ολόκληρη η Γάζα. Ο ΟΗΕ και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ...δεν βιάζονται.
Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι πυρομαχικά για το Ισραήλ έχουν ήδη διακινηθεί μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού, ενώ η κινητοποίηση των κατοίκων πριν από λίγες μέρες και η αποκάλυψη της ουσιαστικής ελληνικής συμμετοχής σ’ αυτό τον πόλεμο, φαίνεται ότι απέτρεψε την διακίνηση και νέων φορτίων. Η κυρία Μπακογιάννη διέψευσε τις «φήμες» για διακίνηση πυρομαχικών, αλλά αμέσως μετά εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι υπήρχε τέτοια δραστηριότητα, με τη δήλωσή τους ότι δεν θα συνεχιστεί.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση των κατοίκων του Αστακού που αφενός κάνει την Ελλάδα μέρος του φρικτού αυτού πολέμου, αφετέρου κάνει τον Αστακό στόχο ενδεχόμενων επιθέσεων της Παλαιστινιακής αντίστασης για το παρόν και το μέλλον. Την ίδια ώρα συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως σε φάρμακα, η οποία σύντομα θα φθάσει στη Γάζα.
Συμμετέχουμε επίσης στην αποστολή στην Αίγυπτο με στόχο τη διέλευση ακτιβιστών και ακτιβιστριών από τη Ράφα και την είσοδό τους στη Γάζα με στόχο την πολιτική υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα και το σπάσιμο της απομόνωσης, επίσης συμμετέχουμε στο πλοίο Αρίων το οποίο εξαναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κύπρο με την απειλή της βύθισης από το ισραηλινό ναυτικό, και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, σε στιλ καθαρής πειρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: