Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Συνδικαλίζεστε; Φυλαχτείτε!

Στην εντατική του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωσταντίνα Κούνεβα, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η συνδικαλίστρια δεχόταν εδώ και καιρό ανώνυμες απειλές. Από την πλευρά της εργοδοσίας της είχαν σταλεί εξώδικα, ενώ πριν λίγες μέρες της έκαναν και μια δυσμενή μετάθεση. Το τελευταίο επεισόδιο συνέβη μόλις πριν από λίγες μέρες: τους έβαζαν να υπογράφουν ότι παίρνουν κανονικό δώρο Χριστουγέννων και τους έδιναν λιγότερα χρήματα στο χέρι. Σεκιουριτάδες την πέταξαν έξω όταν είπε ότι αυτό δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να υπογράψουν, ενώ μια εργαζόμενη που δεν υπέγραψε απολύθηκε.

Πρόκειται για μια δολοφονική ενέργεια, για μια ενέργεια τρομοκράτησης που στέλνει πολλαπλά μηνύματα: Πως οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα στο συνδικαλισμό Πως το να διεκδικείς σαν εργαζόμενος τα δικαιώματά σου είναι επικίνδυνο Πως η συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι επικίνδυνη όχι μόνο στις «τριτοκοσμικές» χώρες, αλλά και στη «δημοκρατική» Ευρώπη. Πως η εποχή των δικαιωμάτων στην εργασία έλαβε τέλος.

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εργαζομένων

Εκφράζουμε την ολόψυχη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, γενική γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα τελευταία δεχόταν απειλές για τη συνδικαλιστική της δράση. Είναι και εργάτρια και γυναίκα και μετανάστρια και για αυτό μάλλον κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή.
Είναι φανερό από όλα όσα ζούμε αυτό το Δεκέμβριο ότι η κυβέρνηση είναι που οπλίζει τα χέρια των κάθε είδους κρατικών, παρακρατικών, τρομοκρατικών μηχανισμών. Ο εργασιακός μεσαίωνας φέρνει μαζί του και τον κανονικό μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους σταματήσουμε.
Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Να απαντήσουν άμεσα τα σωματεία με μαζικές διαμαρτυρίες και καταγγελίες. Να ξυπνήσει επιτέλους η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα στην Ενέδρα και στη Σαλάτα Εποχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: