Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν πως σήμερα το απόγευμα χτυπήθηκε τζαμί στην πόλη Jabaliya και δύο σπίτια στην πόλη της Γάζας, ενώ το πρωί βομβαρδίστηκε σπίτι στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 5 παιδιά μιας οικογένειας και άλλα μέλη της να παραμένουν θαμμένα κάτω από τα ερείπια.

Ιατρικές πηγές από την Παλαιστίνη ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 325 και των τραυματιών στους 1500, από τους οποίους οι 200 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει συνεχώς, καθώς νέα πτώματα ανασύρονται από τα ερείπια και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται. Σε συνέντευξή του στέλεχος του υπουργείου υγείας της Γάζας, ανέφερε πως τα νοσοκομεία της Γάζας λειτουργούν χωρίς καθόλου ιατρικές προμήθειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης έλλειψη 105 φαρμάκων, 225 τύπων ιατρικού εξοπλισμού και 93 υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία ιατρικών εργαστηρίων. Τρία από τα βασικά νοσοκομεία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων λειτουργεί με το 50% των δυνάμεών της εξαιτίας έλλειψης ιατρικών πόρων και προσωπικού. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ολόκληρη η περιοχή εξυπηρετείται τώρα από 5 ασθενοφόρα και τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Εκατοντάδες παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα, σε πόλεις της Δυτικής Όχθης. Διαδηλώσεις έγιναν στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, τη Χεβρώνα και τη Ραμάλα. Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στην Ιερουσαλήμ και τραυμάτισαν 50 διαδηλωτές, ενώ 5 ακόμα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά σε διαδήλωση στην πόλη της Χεβρώνας. Στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δολοφονήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες δύο νεαροί Παλαιστίνιου στην πόλη της Ραμάλα.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν επίσης πως ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε κοινότητες της Δυτική Όχθης (Χεβρώνα, Bilin, Madama) το πρωί της Δευτέρας και απήγαγαν τουλάχιστον 10 παλαιστίνιους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: