Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Μια βδομάδα στους δρόμους!

8 Μέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου, η νεολαία και ο λαός είναι ακόμα στους δρόμους.

Πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες των «υπεύθυνων δυνάμεων» που μαζί με την κυβέρνηση και τα ξεδιάντροπα παπαγαλάκια της, προσπαθούν μάταια να συκοφαντήσουν και να σταματήσουν την έκρηξη της νεολαίας, το κύμα της οργής που έχει ξεχυθεί στους δρόμους όλης της χώρας.

Πέφτουν στο κενό οι βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ, οι συλλήψεις «στο σωρό» και οι ξυλοδαρμοί των συλληφθέντων, οι τόνοι των χημικών και οι πυροβολισμοί στον «αέρα» που μάταια προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τις δεκάδες χιλιάδες που ξεχύνονται στους δρόμους και να καταστείλουν την εξέγερση της νεολαίας. Γονείς, δάσκαλοι, απλοί πολίτες στέκονται στο πλευρό της νεολαίας, διώχνουν τα ΜΑΤ, εμποδίζουν τις δολοφονικές επεμβάσεις της αστυνομίας και τις συλλήψεις.

Πέφτουν στο κενό οι απειλές που διαρρέουν στα ΜΜΕ για επιβολή κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», η εικονική πραγματικότητα των «αγανακτισμένων πολιτών» και η κινητοποίηση παρακρατικών μηχανισμών.

Πέφτει στο κενό ο ελιγμός της κυβέρνησης «να κρυφτούμε πίσω απ’ τις σπασμένες βιτρίνες», οι εκκλήσεις του ΠΑΣΟΚ για «ανοιχτά σχολεία και σχολές», οι "περιφρουρημένες" χωριστές κινητοποιήσεις και οι καταγγελίες του ΚΚΕ για «προβοκάτορες».

Με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, και με έναν ολόκληρο λαό στο πλευρό της, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, πολιορκούνται αστυνομικά τμήματα στις γειτονιές της Αθήνας και την επαρχία, καταλαμβάνονται πανεπιστημιακές σχολές και σχολεία, οργανώνονται νέα συλλαλητήρια.

Είναι παλλαϊκή η απαίτηση:
Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων, των πλουσίων, της διαφθοράς.

Να κλιμακωθεί τώρα ο αγώνας!
Να συντονιστούν οι διάσπαρτες κινήσεις!
Να ενωθούν σε ένα παλλαϊκό κύμα οργής!

1 σχόλιο:

aKanonisti είπε...

Ο συντονισμός είναι απαραίτητος..
Χτες πήρα ένα e mail.. διάβασα για μία συγκέντρωση στο indymedia και πήγα...στον Λευκό Πύργο...
αλλά..δεν ήταν κανείς...
μεγάλη πίκρα....