Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Τα κατάφεραν ξανά!


Το Free Gaza Movement με βρίσκεται στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι το τρίτο του καΐκι, SS Dignity (Αξιοπρέπεια) με 27 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες έφτασε στην Γάζα στις 8.10 π.μ. (ώρα Γάζας) παρά τις Ισραηλινές απειλές ότι θα τους σταματήσουν.
Κάτω από καταρρακτώδη βροχή το καϊκι έδεσε στο λιμάνι εν μέσω πανηγυρισμών των κατοίκων της Γάζας και δακρύων των επιβατών.
Ο David Schermerhorn, μέλος του πληρώματος σε τηλεφωνική επικοινωνία μία ώρα πριν το καϊκι εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Γάζας μας είπε: “βλέπω ένα ουράνιο τόξο που εκτείνεται κατα μήκος όλης της Μεσογείου από εδώ που είμαστε τώρα”. Χτες το Ισραηλινό Ναυτικό δήλωσε ότι θα σταματήσει το καϊκι μας μόλις αυτό εισέλθει σε Ισραηλινά ύδατα.
Προκειμένου να περισώσουν το ‘πρόσωπο’ τους, είπαν ότι θα προκαλέσουν ζημιές στο καϊκι, θα μας συλλάβουν και θα μας σύρουν αν μπαίναμε στα Ισραηλινά ύδατα. Το πρόβλημα για το Ισραήλ είναι ότι το SS Dignity δεν είχε καμία εντελώς πρόθεση να πλησιάζει τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ.
Εκ των οργανωτών η Huwaida Arraf δήλωσε περιχαρής: " Για αλλη μία φορά καταφέραμε να αντισταθούμε μια άδικη και παράνομη πολιτική ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι τόσο φοβισμένος να κάνει κάτι. Το μικρό μας καράβι είναι μία τεράστια κραυγή προς την διεθνή κοινότητα να ακολουθήσει τα βήματα μας και να ανοίξει μία γραμμή ζωής για το λαό της Γάζας.” Για δεύτερη φορά το Free Gaza Movement απέδειξε ότι η ισχύς του Ισραηλινού ναυτικού δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μικρό καράβι ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφασισμένων να προκαλέσουν την προσοχή του κόσμου στην κατοχή της Γάζας.
Ο Dr. Mustafa Barghouti, μέλος του Παλαιστινιακού κοινοβουλίου πρόσθεσε: “Παρά την αδικία ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, πιστεύουμε στο δίκαιο και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να σπάμε την πολιορκία του Ισραήλ. Η κατοχή δίχασε τους Παλαιστίνιους αλλά ή μη βίαιη αντίσταση μας μας έχει ενώσει.”
Ο Osama Qashoo, από τους διοργανωτές του Free Gaza Movement, πανευτυχής συμπλήρωσε πως για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες δείξαμε πως “είμαστε όλοι ικανοί να καθοδηγήσουμε ένα μη-βίαιο και αποτελεσματικό κίνημα για να δώσουμε τέλος στο Ισραηλινό Απαρτχάϊντ και να δείξουμε τις αδικίες που έχουν εφαρμοστεί πάνω στον Παλαιστινιακό λαό. Εμείς στο κίνημα FG έχουμε κάνει διαθέσιμο το νέο λεξικό, από τους Παλαιστίνιους, τους Ισραηλινούς και τους Διεθνείς ακτιβιστές εξαρτάται να προσθέσουν τις λέξεις.”

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/free-gaza_30.html