Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Μάζεμα της ελιάς στην Παλαιστίνη


Οι συλλογικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της συλλογής της ελιάς, μιας ζωτικής περιόδου για τους Παλαιστίνιους αγρότες και τα παλαιστινιακά χωριά, έχουν γίνει σύμβολο της παλαιστινιακού ακλόνητου αγώνα και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Η συγκομιδή ελιάς γίνεται πιο δύσκολη κάθε χρόνο καθώς οι αγρότες αντιμετωπίζουν όλο και εντονότερες επιθέσεις από εποίκους, δήμευση της γής τους από τις δυνάμεις κατοχής, αποκλεισμούς, καταστροφή της γης τους και απαγορεύσεις πρόσβασης στα χωράφια, που έχουν οδηγήσει σε στραγγαλισμό των παλαστινιακών κοινοτήτων σε όλη τη Δυτική Όχθη. Οι αγρότες αρνούνται να εγκαταλείψουν τη γη τους και συνεχίζουν τη συλλογή της ελιάς κάθε χρόνο παρά τη βιαιότητα και την καταπίεση της Κατοχής.

Κάθε χρόνο, ακτιβιστές από διάφορες χώρες πάνε στην Παλαιστίνη για να βοηθήσουν τους παλαιστίνιους αγρότες να μαζέψουν τις ελιές τους. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που σηματοδοτούν την έκτη εβδομάδα ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ (9-16 Νοεμβρίυ 2009) η Καμπάνια ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ και οι τοπικές της επιτροπές καλούν εθελοντές να βρεθούν αλληλέγγυοι με τις Παλαιστινιακές Κοινότητες και να συμμετέχουν στο μάζεμα της ελιάς που θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και θα λήξει στις 15 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
στη σελίδα του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: