Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Αλληλεγγύη στον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη

...Ένας ακόμα κρίκος στην στην προσπάθεια χειραγώγησης και πειθάρχησης της νεολαίας με τα σχέδια για υποχρεωτική στράτευση στα 18...
Πληροφορίες από το www.antirrisies.gr

Στις 20 Μάη το Διαρκές Ναυτοδικείο Πειραιά καταδίκασε ερήμην τον 45χρονο αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης, σε 3-ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη, ορίζοντας ως εγγύηση (για να έχει το δικαίωμα έφεσης) το πρωτοφανές ποσό των 7000 ευρώ.

Έτσι δένει ένας ακόμα κρίκος στην προσπάθεια χειραγώγησης και πειθάρχησης της νεολαίας, που προωθείται και με τα σχέδια για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Να σημειωθεί ότι ο Πετρομελίδης, για τον οποίο έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης, διώκεται εδώ και 16 (!) χρόνια για τις ιδέες του, έχει καταδικαστεί πάνω από 10 φορές για το ίδιο αδίκημα, έχει φυλακιστεί τρεις φορές και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Κι όλα αυτά ενώ το νομοθετικό πλαίσιο για την «εναλλακτική θητεία» που ψηφίστηκε το 1998, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τιμωρεί τους αντιρρησίες συνείδησης για τις ιδέες τους, με «εναλλακτική υπηρεσία» διπλάσιας διάρκειας από την εκάστοτε στρατιωτική, ενώ η διορισμένη από το Υπουργείο Άμυνας, Επιτροπή «ελέγχου συνείδησης» απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις των αντιρρησιών.

«Η χώρα όπου μεγάλωσα επενδύει σε ανασφάλεια και φόβο» Διαβάστε την επιστολή του Πετρομελίδη στην Ελευθεροτυπία την ημέρα της δίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: