Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Οι Ojos De Brujo sound system στην Αθήνα

Στις συναυλίες που θα πλαισιώσουν το 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Γεωπονική Σχολή) από τις 11 ως τις 13 Ιούλη θα εμφανιστούν οι Ojos de Brujo Sound System, συγκρότημα που αποτελείται από μουσικούς των Ojos De Brujo («Τα μάτια του μάγου»).

Οι Ojos de Brujo (οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται μουσική κολεκτίβα) από την Καταλονία, ξεκίνησε την πορεία τους το 1990 με μουσικές αναφορές κυρίως από το φλαμένγκο, αλλά δανείζονται στοιχεία και από άλλα μουσικά είδη. Ρέγγε, φανκ. ροκ, ινδικά και αραβικά ηχοχρώματα, χιπ – χοπ, ηλεκτρονική μουσική και βέβαια rumba catalana, σ’ ένα εκρηκτικό μίγμα, αφομοιώνονται δημιουργικά και συγχωνεύουν το φλαμένγκο με τη μοντέρνα μουσική σκηνή. Μαγευτικοί ιδιαίτερα στις ζωντανές εμφανίσεις τους οι Ojos De Brujo επενδύουν με μουσική δεξιοτεχνία και πάθος στίχους με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Οι ρίζες του ήχου τους είναι καθαρά από τη Βαρκελώνη, αλλά το κάλεσμά τους οικουμενικό: ελευθερία της έκφρασης, ελευθερία της σκέψης και προ πάντων, δικαίωμα στην ελπίδα. Δείτε εδώ συνέντευξή τους κατά την επίσκεψή τους πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

8 σχόλια:

η φυγοκεντρος είπε...

κανεις πργματικα αξιεπαινη δουλεια.Σε βρηκα κανοντας καποιες διαδικτυακες αναζητησεις για μεγαλα ιστορικα γεγονοτα σχετικα με την ελληνικη αριστερα και με τα κινηματα(πχ θανατος Κουμη-Κανελλοπουλου,Δολοφονία Λαμπράκη κλπ) και οταν ειδα οτι 2 και 3 φορες το google με παρεπεμψε σε σενα, αντιληφθηκα πως πρεπει το blog σου να περιεχει μεγαλο ογκο πληροφοριων και πολυ ενημερωμενο αρχειο.Το εψαξα λοιπον το θεμα, και ειδα πως,με μεγαλη πυκνοτητα/συχνοτητα δημοσιευσεων μιλας για μεγαλο ευρος θεματων της επικαιροτητας αλλα και ιστορικων αναδρομων.
Μου αρεσες,λοιπον,και σε εκανα add στους συνδεσμους μου(οπως μπαινεις κατω-κατω στη σελιδα).Θα σε εχω υπο στενη παρακολουθηση στο εξης...
ΥΓ Παρατηρησα οτι καποια κειμενα σου δεν εχουν ετικετες,και για να τα βρω εβαλα λεξεις στην αναζητηση του ιστολογιου(ειδικα ιστορικες αναδρομες,που ηταν και το ζητουμενο μου).Και ειναι κριμα αυτο,γιατι σου ξαναλεω πως εντυπωσιαστηκα απο τις λεπτομερεις και μερακληδηκες παρουσιασεις που εχεις κανει σε αυτο τον τομεα.Γιατι,λοιπον δεν ανοιγεις και μια κατηγορια "ιστορικα"?

Ανώνυμος είπε...

τωρα το ειδα/το εχεις ονομασει "σαν σημερα"

Ανώνυμος είπε...

έρχεται το ODB Sound System - που αποτελείται από κάποιοθσ μουσικούς των Ojos de Brujo -.
ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ολόκληρο το συγκρότημα.
Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή, αλλά δεν είναι όλοι.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

www.myspace.com/barcelonainathens

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Ευχαριστώ το διόρθωσα

Ανώνυμος είπε...

Το διόρθωσες... αλλά όχι και στον τίτλο του άρθρου...
ODB Sound System
λέγονται οι άνθρωποι

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Εντάξει μη δαγκώνεις ντε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σχολιάσω, ότι καλό είναι να τηρούνται oι κανόνες της ευγένειας, στα ιστολόγια.
Επισήμανα, επωνύμως, κάποιο λάθος και κάποια ελλιπή διόρθωσή του... δεν σας δάγκωσα αγαπητέ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ.
Στρέψτε την οργή σας προς άλλες κατευθύνσεις
και όχι προς εκείνους που πιστεύουν ότι
"η μισή αλήθεια είναι ψέμα".
Μετά τιμής.
Νίκος Ακτύπης

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Αν παρεξηγηθήκατε (μια και προτιμάτε τον πληθυντικό), συγγνώμη ... σίγουρα δεν ήταν μέσα στις προθέσεις μου. Άλλωστε μόλις ένα σχόλιο πριν σας είχα ευχαριστήσει για την παρατήρησή σας και είχα ήδη διορθώσει το λάθος. Απλά δεν είχα προσέξει ότι το ανέφερα και στον τίτλο κι εσείς το επισημάνατε, ορθά, αλλά και σχετικά επιθετικά ("ODB Sound System λέγονται οι άνθρωποι").
Από αυτή την επιθετικότητά σας (συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος) προέκυψε και το "μη δαγκώνεις" που δεν το θεωρώ καταπατηση των κανόνων ευγένειας.
Το που κατευθύνεται η ΟΡΓΗ μου είναι προφανές από τη θεματολογία του blog και εκεί θα συνεχίσει να απευθύνεται. Ευχαριστούμε πάντως για τη συμβουλή σας για το που θα έπρεπε να στραφεί...

Όσο για το "η μισή αλήθεια είναι ψέμα" (χαίρομαι πολύ που το πιστεύετε) αν υπονοείτε ότι σκοπίμως παραπληροφόρησα ... τότε τι να πω, ο πληθυντικός μας μάρανε...