Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Ποτέ ξανά φασισμός!


Συγκέντρωση
Παρασκευή 27 Ιούνη 2008, 8:30 το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στις 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η δίκη ενάντια στους τραμπούκους της "χρυσής αυγής" για την επίθεση που πραγματοποίησαν στις 16 Νοέμβρη 2002 κοντά στο Πολυτεχνείο.

Ήταν παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, όταν μια παρέα Ελλήνων και μεταναστών περπατούσε προς την Ομόνοια, μετά από εκδήλωση για τη διεθνή αντιπολεμική διαδήλωση της Φλωρεντίας που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του '73. Στη διασταύρωση Σολωμού και Γ' Σεπτεμβρίου, η νεοναζιστική συμμορία της "χρυσής αυγής" είχε στήσει καρτέρι με σκοπό την τρομοκράτηση των περαστικών μεταναστών και νέων. Οι μελαψοί σύντροφοι της παρέας και το παλαιστινιακό μαντήλι που φορούσε ο φοιτητής Πάρης Χρυσός ήταν αρκετά για την εξαπόλυση μιας βίαιης επίθεσης στην παρέα. Οι δυο μαχαιριές στο πόδι του Πάρη και ο ξυλοδαρμός της εκπαιδευτικού Χρυσάνθης Τσιμπίδου ήταν ο απολογισμός εκείνης της βραδιάς. Την βραδιά εκείνη, εκατοντάδες αστυνομικοί ήταν στο κέντρο της Αθήνας για την "πρόληψη επεισοδίων" κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Καμία σύλληψη ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε.

Από τότε η λίστα των επιθέσεων της συμμορίας αυτής μεγαλώνει. Η εμφάνιση στη Βουλή του ΛΑΟΣ και οι ακροδεξιοί κύκλοι που βρίσκονται στην αστυνομία οδήγησαν στην έξαρση των φασιστικών επιθέσεων την προηγούμενη περίοδο. Θυμόμαστε όλοι και όλες τις επιθέσεις σε μετανάστες στο Αιγάλεω, την κοινή παρέλαση βίας των χρυσαυγιτών και των ΜΑΤ στη Σταδίου, στο κέντρο της πόλης, το Φλεβάρη, αλλά και τις πρόσφατες αλλεπάλληλες επιθέσεις σε στέκια νεολαίων και αριστερών συλλογικοτήτων.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων, της ελευθερίας έκφρασης, των ίσων δικαιωμάτων για Έλληνες και μετανάστες είναι αδιαπραγμάτευτη. Απαιτούμε:

  • Την τιμωρία των τραμπούκων της νεοναζιστικής "χρυσής αυγής" για την επίθεση της 16 Νοέμβρη 2002.
  • Τη διάλυση της τραμπούκικης αυτής συμμορίας που στους σκοπούς της είναι η τρομοκράτηση μεταναστών και μεταναστριών, αγωνιστριών και αγωνιστών.

YRE,Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Καμπάνια «Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια», ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Ξεκίνημα, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κόκκινο, KOE, ΟΚΔΕ, ΔΕΑ, Νεολαία ΣΥΝ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΑΚΟΑ, ΣΕΚ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φασίστες είναι όσοι διακόπτουν συνελεύσεις καθηγητών, χειροδικούν εναντίον πρυτάνεων, και δεν επιθυμούν την καθολική ψηφοφορία των φοιτητών. Όσοι φέρονται έτσι είναι απολειφάδια της Ιστορίας και εγγόνια του αιμοσταγούς Στάλιν........

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Σε γενικές γραμμές δεν διαγράφω σχόλια (εκτός από κάποια spam διαφημιστικά κλπ), αλλά με σένα το σκέφτηκα σοβαρά.
Είπα όμως τελικά να το αφήσω γιατί εκτίθεσαι μόνος σου.
Εγγόνι του παπού μου του θεμιστοκλή είμαι σίγουρα ...