Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Η κυβέρνηση στηρίζει την ισραηλινή τρομοκρατία

Ανακοίνωση του συλλόγου αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό "Ιντιφάντα"

Η κυβέρνηση στηρίζει την ισραηλινή τρομοκρατία και εμπλέκει την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για την κοινή ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση «Glorious Spartan», στις αρχές Ιουνίου πάνω από την Κρήτη, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει όχι μόνο πολιτικά αλλά και στρατιωτικά την ισραηλινή τρομοκρατία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εμπλέκει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές περιπέτειες. Σαν να μην έφτανε η χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας, τώρα έχουμε και την ελληνική πολεμική αεροπορία να συμμετέχει σε πρόβα τζενεράλε του βομβαρδισμού του Ιράν. Ποιος είπε, λοιπόν, ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή; Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί το παραμύθι περί ελληνικής στήριξης στον παλαιστινιακό αγώνα;

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πραγματικό σκάνδαλο. Η στήριξη στο Ισραήλ αναβαθμίζεται σε μια στιγμή όπου ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται, ο εποικισμός στη Δυτική Όχθη εντείνεται, μέσω του Τείχος προσαρτώνται και νέα παλαιστινιακά εδάφη, οι δολοφονίες και οι διωγμοί παραμένουν καθημερινή υπόθεση. Η επικείμενη επίθεση στο Ιράν είναι το αποκορύφωμα της ισραηλινής αποθράσυνσης.

Επιπλέον, η πρόσφατη ανακοίνωση για αναβάθμιση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης – Ισραήλ δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ειρήνευση και για μια δίκαιη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος. Οσο το Ισραήλ συνεχίζει καθημερινά να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προκαλεί αγανάκτηση η επιβράβευσή του από την ΕΕ, με επιπλέον σύσφιγξη των οικονομικών, εμπορικών και ακαδημαϊκών δεσμών.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό “Ιντιφάντα” καλεί σε ενεργοποίηση κάθε προοδευτική συλλογικότητα αλλά και κάθε πολίτη, και σε συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια για μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Ισραήλ. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να στηρίζει την ισραηλινή τρομοκρατία. Και μόνο η κινητοποίησή μας μπορεί να την πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αθήνα 27/6/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: