Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Ενάντια σε όλες τις βάσεις

Το Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι, έξω από την ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας), η Ομάδα Ιταλών για την Αριστερά Bella Ciao και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ταυτόχρονα με την διαδήλωση που θα γίνει στη Βιτσέντσα, ενάντια στην επέκταση της εκεί αμερικάνικης βάσης.
Ζητούν από τις πολιτικές δυνάμεις, τις ομάδες, τα κινήματα και τα άτομα που αγωνίζονται ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις να αποδεχτούν το κάλεσμα και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση για την παραχώρηση της επέκτασης της βάσης Νταλ Μολίν, η οποία πάρθηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, αλλά προχώρησε με την κυβέρνηση Πρόντι, ξεκινάει από μια στάση εξάρτησης απέναντι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και από την ιδέα του διαρκούς πολέμου που ακολουθεί η κυβέρνηση Μπους. Πρόκειται για μια επιλογή που οδήγησε ήδη στην εξάπλωση του πολέμου, σε αστάθεια και τρόμο σε πολλές χώρες του κόσμου και που πρέπει να σταματήσει.

Η βάση θα μετατρέψει τη Βιτσέντσα στην πιο μεγάλη βάση των Η.Π.Α. στην Ευρώπη. Οι στρατιωτικοί που θα εγκατασταθούν στη νέα βάση ανήκουν στην 173 Airborne Brigade, μια αερομεταφερόμενη δύναμη ταχείας επέμβασης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γερμανία.

Η επέκταση της βάσης Νταλ Μολίν δεν αφορά μόνο τη Βιτσέντσα ούτε μόνο την Ιταλία και θα έχει συνέπειες για την ειρήνη στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πολλές άλλες βάσεις κατασκευάζονται ή έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Αισθανόμαστε ότι αυτή η επιλογή μας αφορά όλους

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Βιτσέντσα

Ζητάμε ένα οριστικό και αποφασιστικό ΟΧΙ στην επέκταση της βάσης Η.Π.Α. στη Βιτσέντσα και διαδηλώνουμε ενάντια σε όλες τις βάσεις στην Ιταλία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Ομάδα Ιταλών για την Αριστερά Bellaciao Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ

Για την επέκταση της βάσης στη βιτσέντσα διαβάστε περισσότερα σε παλιότερο σημείωμα εδώ και για όσους γνωρίζουν ιταλικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: