Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Δολοφονική επίθεση ρατσιστών στο Αιγάλεω

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταδικάζουμε τη σοβαρότατη δολοφονική επίθεση από οργανωμένη ομάδα 30 ρατσιστών, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 30/11 σε βάρος Πακιστανών μεταναστών που ζουν στο Αιγάλεω. Οι φασίστες οπλισμένοι με ρόπαλα, αλυσίδες, μαχαίρια και με την απειλή 1 περιστρόφου (!!!), έσπασαν το παράθυρο μονοκατοικίας που ζουν οι Πακιστανοί στην οδό Πλάτωνος 17, μπήκαν στο σπίτι και χτύπησαν ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Πέντε μετανάστες τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι, αιμόφυρτοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, 4 επέστρεψαν με ράμματα σε όλο το μήκος του κρανίου και στο μάτι, και ένας παραμένει στο Θριάσειο νοσοκομείο, με βαθύτερο εσωτερικό εγκεφαλικό τραύμα.

Τι περίμεναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιγάλεω που βρίσκεται μόλις 700 μέτρα μακριά από στο σημείο της επίθεσης για να ανταποκριθούν σε απεγνωσμένα τηλεφωνήματα ελλήνων γειτόνων; Γιατί έφτασαν καθυστερημένα αφού πρώτα οι δολοφόνοι είχαν προλάβει να φύγουν; Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά (!); Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που μεταφέρθηκαν σε μετανάστες και έλληνες ομάδας συμπαράστασης της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», που επισκέφτηκε την Κυριακή 2/12 τους παθόντες.

Η νέα ρατσιστική επίθεση είναι η σοβαρότερη από όσες είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας. Ευτυχώς αυτή τη φορά κατατέθηκαν μηνύσεις από δύο παθόντες μετανάστες. Αν δεν έχουμε νεκρούς όμως, οφείλεται καθαρά στην τύχη. Προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά στου Ρέντη (7/10), πάλι κατά Πακιστανών, και σε διάφορα σημεία της Αθήνας στις 27/10 μετά από την «7η γιορτή νεολαίας» που είχε οργανώσει την ίδια μέρα η ναζιστική Χρυσή Αυγή με μαχαιρώματα μεταναστών και νεολαίων αντιρατσιστών. Στο Αιγάλεω, λίγες εβδομάδες πριν την επίθεση, είχαν γίνει εκτεταμένες αλλεπάλληλες επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛΑΣ με στόχο μετανάστες σε κεντρικά σημεία. Αμέσως μετά είχε εμφανιστεί ρατσιστική ομάδα με την επωνυμία «Πρωτοβουλία Πολιτών» που είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μέτρα κατά της εγκληματικότητας των μεταναστών που ζουν στην περιοχή!

Καλούμε τους πολίτες του Αιγάλεω, τα συνδικάτα, τους τοπικούς συλλόγους, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, δημοτικές κινήσεις της περιοχής να καταδικάσουν τη νέα ρατσιστική πρόκληση και να προστατεύσουν τους μετανάστες. Η μαζική οργανωμένη κινητοποίηση όλων είναι απαραίτητη για την απομόνωση των φασιστών, τη σύλληψη των ενόχων, την ανάληψη των όποιων ευθυνών αναλογούν στην αστυνομία.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Απαιτούμε:

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: