Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Συζήτηση και προβολή για την Παλαιστίνη στο Βόλο

«Τρεις μήνες στο απαρχάιντ της Δυτικής Όχθης»

Πέμπτη 29/11, 8.30 μ.μ.
στο καφέ Δίαυλος, Τοπάλη 14 στο Βόλο

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στο Λαό της Παλαιστίνης, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» διοργανώνει την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στις 8.30 μμ, στο καφέ του Διαύλου (Τοπάλη 14), εκδήλωση με θέμα «Τρεις μήνες στο απαρτχάιντ της Δυτικής Όχθης».

Τ η συζήτηση θα ανοίξει μέλος του Συλλόγου «Ιντιφάντα» που πέρασε τρεις μήνες στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, βίωσε τη δραματική καθημερινότητα των Παλαιστινίων, συμμετείχε σε δεκάδες αντικατοχικές διαδηλώσεις και συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό. Η μαρτυρία του αποτυπώνει την κατάσταση στην Παλαιστίνη πολύ πιο πιστά από τον παραμορφωτικό φακό των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση θα είναι παρών και θα καταθέσει και τη δική του μαρτυρία ο Musa Barhoum, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ραμάλα, που βρίσκεται για λίγες μέρες στην πόλη μας στο πλαίσιο συνεργασιών με παλαιστινιακά πανεπιστήμια που προωθεί η ΠΟΣΔΕΠ.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα προβληθούν βίντεο από διαδηλώσειςτόσο ενάντια στο Τείχος της ντροπής που αποκόπτει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους, όσο και σχετικά με την τρομοκρατία που εξασκούν κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού οι Ισραηλινοί έποικοι στη Χεβρώνα.

Η βάρβαρη στρατιωτική κατοχή της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και διεθνούς νομιμότητας. Ένας ολόκληρος λαός στερείται βίαια και αυθαίρετα το θεμελιώδες δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση. Σε πείσμα του ξενοκίνητου εμφύλιου που προσπαθούν να φέρο υν εις πέρας Ισραήλ, ΗΠΑ και ΕΕ, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» επιμένει στη στήριξη του δίκαιου αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: