Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007

Διήμερο εκδηλώσεων για τη δημιουργία ενιαίου άλσους στην περιοχή των λιπασμάτων


Για δεκαετίες το εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, αποτελούσε σοβαρή εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος και επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων, όχι μόνο της Δραπετσώνας, αλλά και των γύρω περιοχών. Σήμερα, με αγαστή συνεργασία κρατικών επιτελείων, μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και δημοτικών παραγόντων, το έγκλημα συνεχίζεται με νέα μορφή. Σχέδια για εφοπλιστικό κέντρο, εμπορευματικές χρήσεις, πολυτελείς κατοικίες, μαρίνες ελιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών , μεγάλες εκτάσεις απαγορευμένης εισόδου, περιορισμός της πρόσβασης στη θάλασσα, κάμερες παρακολούθησης …
ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ;

Η Πρωτοβουλία Αγώνα για τη δημιουργία Ενιαίου Άλσους στην ευρύτερη περιοχή των Λιπασμάτων, σας καλεί σε ένα ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ενάντια στην “ανάπλαση”.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει την πρώτη μέρα προβολή ντοκιμαντέρ για την περιοχή των Λιπασμάτων, ενημέρωση για το θέμα και ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους και τη δεύτερη μέρα θα γίνει ενημέρωση από πρωτοβουλίες κατοίκων από διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τους δημόσιους χώρους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11 και ΚΥΡΙΑΚΗ 25/112007 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ REX ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Όλοι στην εκδήλωση, γιατί η ποιότητα της ζωής μας, μας αφορά όλους.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Άλσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: