Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ξυλοδαρμός επισκέπτη στο λόφο του Φιλοπάππου

Καταγγελία

Όχι δεν είναι κακόγουστο αστείο, αλλά γεγονός που συνέβη στο Λόφο στις 9 Σεπτεμβρίου και μάλιστα την ώρα που στην Πνύκα είχε συναυλία αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας. Ο Γ.Ε. που καθυστερημένος έφτανε από την Κηφισιά για να παρακολουθήσει τη συναυλία, δάρθηκε άγρια, με γροθιές και κλοτσιές ακόμα και στο πρόσωπο, από τον αρχαιοφύλακα Π.Κ. με αποτέλεσμα να γεμίσει αίματα και να κάνει αργότερα ακόμα και μικροεπέμβαση στο μάτι. Αφορμή στάθηκε ότι το θύμα προσπάθησε να φτάσει στην συναυλία όχι από την επίσημη είσοδο, αλλά από μια άλλη ανοιχτή πόρτα. Φαίνεται πολύ παράλογο για να είναι αληθινό, αλλά για όσους από εμάς ζούμε στην περιοχή και γνωρίζουμε την σημερινή κατάσταση στο λόφο είναι απόλυτα αναμενόμενο.

Εδώ και μερικά χρόνια, με αρχή την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, έγινε μια προσπάθεια μετατροπής του λόφου σε χώρο κερδοφορίας για κράτος και ιδιώτες. Αυτό ξεκίνησε με προσπάθεια να περιφραχτεί για να μπει εισιτήριο, να υπάρξουν εμπορικές χρήσεις στο εσωτερικό του με ιδιωτική έκθεση και χώρο συναυλιών ενώ παράλληλα γίνονταν τα στραβά μάτια σε καταπατήσεις από ιδιωτικά συμφέροντα στην περίμετρο και το λόφο. Τίποτα από αυτά όμως δεν πέρασε, χάρη σε ένα δραστήριο κίνημα της γειτονιά γύρω από το λόφο και γι’ αυτό σήμερα είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους και όλες χωρίς εισιτήριο.

Ο ξυλοδαρμός αυτός λοιπόν που καταγγέλλουμε, καθώς και οι εξυβρίσεις και προπηλακισμοί οι οποίοι συμβαίνουν συχνότατα στο λόφο από κάποιους αρχαιοφύλακες είναι απλά τα απομεινάρια μιας προσπάθειας, ή η δειλή συνέχεια για να γίνει ο λόφος ένας κλειστός, ελεγχόμενος χώρος, με απώτερο στόχο το εισιτήριο και πιθανές εμπορικές χρήσεις όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη της πόλης μας. Γι’ αυτό και τόσο μένος από τον αρχαιοφύλακα για αυτό και τόση συγκάλυψη αργότερα από τους προϊσταμένους του, όταν το θύμα κάλεσε την η αστυνομία και κατέθεσε μήνυση.

Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο

Ένα λόφο -και την Πνύκα- ανοιχτό, χωρίς κάγκελα και εισιτήριο όπως ήταν ΠΑΝΤΑ

Χωρίς ιδιωτικές χρήσεις και καταπατητές, δημόσιους ή ιδιωτικούς

Που να καθαρίζεται, να συντηρείται, να βελτιώνεται και να ολοκληρωθεί επιτέλους το σύστημα πυρόσβεσης που εκκρεμεί από το 2004

Θέλουμε ένα λόφο με προστασία των αρχαίων και του

περιβάλλοντος ανοιχτό και φιλικό για όλους τους πολίτες.

Συντονιστική επιτροπή κατοίκων για τους λόφους Φιλοπάππου

lofoi_filopappou@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: