Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Από τα εννιά μου με κυνηγάνε να διαβάσω

Αγγλικά, γερμανικά, σχολείο η οικογένεια να ζορίζεται και να με πιέζει μήπως έχω καλύτερη τύχη από αυτούς. Μετά γυμνάσιο, λύκειο, φροντιστήριο, χρόνος για έρωτες και φίλους ελάχιστος.
Όλα αυτά για να περάσω στο πανεπιστήμιο να πάρω πτυχίο
Και τι πτυχίο!
Με μια επιστήμη στείρα, αλλοιωμένη γνώση από το κέρδος. Έξω δουλειές, πολλές δουλειές, part – time, ελαστικές, ευέλικτες, ανασφάλιστες, κακοπληρωμένες και οι καλύτερες από όλες οι απλήρωτες. ΑΝ βέβαια δεν είμαι άνεργος.
Μετά τη δουλειά για να ξεσκάσω πρέπει να κοιτάξω καρτ- ποστάλ για να δω πράσινο.
Στην πόλη παντού τσιμέντο. Κάποτε άκουσα πως υπήρχανε και κάτι δάση αλλά τώρα κάηκαν κι αυτά. Είχα και κάτι φίλους που δεν είχαν ούτε αυτά που’ χα εγώ. Κάποιους τους απελάσανε, κάποιοι δουλεύουν δεκαέξι ώρες αλλά δεν πειράζει λέει γιατί είναι Αλβανοί και αντέχουν. Τώρα πια δεν έχω άλλο μέλλον παρά να παντρευτώ, να πάρω δάνειο, σπίτι, σκύλο και αμάξι να κάνω παιδιά να μην έχουν και αυτά μέλλον.
Ως νέοι και νέες του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επιλέγουμε να παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, εργασία με αξιοπρεπείς όρους και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, σεξισμού και ξενοφοβίας.
Επιλέγουμε να αγωνιστούμε οργανωμένα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον μας, στα δύο συνεταράκια του δικομματισμού που τις εφαρμόζουν ,απέναντι σε όλους εκείνους που σε διάφορους τόνους μας λενε ότι είμαστε μικροί, δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε να κρίνουμε…
Στιγμή και όχι σταθμός του αγώνα αυτού είναι και οι εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη στις οποίες καλούμε κάθε νέα και νέο των Χανίων να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Να που ήρθε η ώρα να κρίνουμε…

Νέες και Νέοι
ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

2 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Ωραίο κείμενο! Πικρό όπως και η πραγματικότητα. Μόνο που 16ωρο δουλεύουν και πολλοί Έλληνες, σας διαβεβαιώ.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Μακάρι να είχες άδικο. 16 ωρο και βάλε για 700 κι 800 ευρώ....