Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Όχι άλλες ζωές θυσία στον εφιάλτη της ασφάλειας

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου για τη δολοφονική επίθεση του Λιμενικού στη Χίο

Μετά από μια σειρά περιστατικών βίας και κακομεταχείρισης προσφύγων τους τελευταίους μήνες, ήρθε η στιγμή να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι μας. Τα γεγονότα μας πρόλαβαν πριν την δημοσιοποίηση συγκεκριμένων περιστατικών.

Η πολιτική της ασφαλούς αποτροπής που με τόση θέρμη υποστηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις είχε κι άλλο ένα θύμα, έλληνα στην υπηκοότητα αυτή τη φορά.

Η μάχη που κάθε βράδυ μαίνεται στο Αιγαίο, μια μάχη με πυροβολισμούς, πνιγμούς, βασανισμούς, ρυμουλκήσεις και εξευτελισμούς, μια μάχη απέναντι στους φτωχούς, πεινασμένους και κατατρεγμένους που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους από την μια και την πολιτική που ενισχύει και εφαρμόζει η Ε.Ε και η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν ασφάλειας από την άλλη.

Η δολοφονία του συνανθρώπου μας στα νερά της Χίου είναι ενταγμένη στην ξενοφοβική και απάνθρωπη πολιτική της χώρας μας απέναντι στους πρόσφυγες.

Αντιμετώπισαν τα όργανα της ελληνικής πολιτείας, εν προκειμένω οι λιμενικοί, τον συμπατριώτη μας με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες κάθε βράδυ στην θάλασσα του Αιγαίου.

Το μόνο που μένει να πούμε είναι ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Όχι άλλες ζωές θυσία στον εφιάλτη της ασφάλειας.
Να σταματήσει τώρα η πολιτική της ασφαλούς αποτροπής.

Χίος, 6-8-2007
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η έχθρα απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες. Με αφορμή λαθρεμπόριο κάθε είδους και με την ανοχή μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης που σκέφτεται και διοικεί με το βούρδουλα και τη χουντική φάλαγγα, είναι αναμενόμενες τέτοιες ενέργειες. Δυστυχώς.

Unknown είπε...

Αγριεύουν τα πράγματα. Δύσκολοι καιροί για προλετάριους...