Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Παραλία Ελληνικού: Μπράβοι καταστημάτων εναντίον λουόμενων

Από τη σελίδα του Δήμου Ελληνικού

Με τσεκούρια, λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια μπράβοι της εταιρείας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ» μπήκαν σήμερα στις 9:30 το πρωί στη δημοτική πλαζ Ελληνικού, αφαίρεσαν την πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο δήμος, τοποθέτησαν στην είσοδό της ταμειακή μηχανή και επιτέθηκαν στους λουόμενους τραυματίζοντας δύο γυναίκες, όταν αυτοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να αφαιρέσουν το μεγάλο πανό που γράφει «Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ».

Όταν έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, χρειάστηκε πολύ ώρα προκειμένου να συλληφθούν ορισμένοι μόνο από τους μπράβους καθώς άλλοι έφυγαν και μπήκαν στα κέντρα. Στην κυριολεξία ο κόσμος έπιανε τους μπράβους και τους κράταγε φωνάζοντας στην αστυνομία να τους συλλάβει.

Η συνέχεια των σημερινών επεισοδίων λαμβάνει χώρα στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού, όπου έχουν οδηγηθεί οι συλληφθέντες μπράβοι της εταιρείας. Στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού πήγε ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για να καταθέσει μήνυση κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών των επεισοδίων.

Είναι τέτοιο το θράσος της «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ» - πού υπολογίζουν άραγε; - που εκπρόσωποί της από το αστυνομικό τμήμα κάνουν μηνύσεις ακόμη και στους μάρτυρες που πάνε να καταθέσουν για τα επεισόδια στο αστυνομικό τμήμα. Μήνυσαν – για μια ακόμη φορά – τον Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, τον Άρη Σούγελα πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ελληνικού, την τραυματία (!) κ. Θεοδώρα Σημαιοφορίδου. Απείλησαν να μηνύσουν ακόμη και τη δημοσιογράφο του Γραφείου Τύπου του δήμου Ελίζα Γιαννακαρώνη η οποία απουσίαζε την ώρα των επεισοδίων από την παραλία και πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καλύψει δημοσιογραφικά τα γεγονότα. Αφού κρατήθηκε 5 ώρες αφέθηκε ελεύθερη μετά και την παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ.

Ο δήμαρχος Ελληνικού χαρακτήρισε δολοφονική τη σημερινή επίθεση της «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ» και διαμήνυσε πως ό,τι και να κάνουν «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Η πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα βαρύνει την κυβέρνηση που ανέχεται να θεωρούν τσιφλίκι τους την παραλία Ελληνικού, επιχειρηματίες που δε διστάζουν να προβούν ακόμη και σε δολοφονικές ενέργειες για να υπερασπίσουν το «παγκάρι» τους.

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εκλογες ερχονται και ελπιζω οι πολιτες να απαντησουν καταλληλα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πράγματι όλα τελειώνουν, για το λόγο αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να πετύχουν το ακαρτόρθωτο οι μπράβοι.