Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Αρνούνται να φύγουν οι επιχειρήσεις από την παραλία του Ελληνικού

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού

Συνέχεια στην προκλητική και παράνομη συμπεριφορά εναντίον του Δήμου Ελληνικού από την επιχείρηση που λειτουργούσε μέχρι πρότινος τρία κέντρα διασκέδασης στην πλαζ του Αγίου Κοσμά.

Χθες το απόγευμα άλλες τέσσερις μηνύσεις για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ήρθαν να προστεθούν στο παιχνίδι "κλέφτες και αστυνόμοι". Συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. χθες το απόγευμα περιπολικό της αστυνομίας έφθασε στην ελεύθερη πλαζ με σκοπό να συλλάβει τον απογευματινό φύλακα μετά από καταγγελία της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ Ε.Π.Ε. Στο χώρο έφτασαν αμέσως η δημοτική αρχή και κάτοικοι που απέτρεψαν τη σύλληψη του φύλακα και την επανάληψη του ίδιας προχθεσινοβραδινής παράλογης ιστορίας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης Σ. Γιαννόπουλος μήνυσε τον αντιδήμαρχο Ν. Ντάλλα, δύο υπαλλήλους του δήμου και μια κάτοικο για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», αφού όπως ισχυρίζεται η παραλία ανήκει στον ιδιοκτήτη των νυχτερινών κέντρων.

Οι προκλήσεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Το βράδυ περιπολικό της αστυνομίας διαπίστωσε κατά τον έλεγχο που διενεργούσε πως τα κέντρα διασκέδασης είχαν αποσφραγιστεί και είχαν ανοίξει, για να υποδεχθούν την πελατεία τους! Αμέσως μετά η δημοτική αρχή μαζί με δεκάδες κατοίκους συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νυχτερινό κέντρο ENVY και απαίτησαν το κλείσιμό του σύμφωνα με την απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο στις 4 Ιουλίου. Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων τα κέντρα σφραγίστηκαν ξανά, ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί και η προκλητική στάση υπαλλήλων της επιχείρησης.

Ο Δήμος Ελληνικού δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να παραμείνει ελεύθερη η πλαζ Αγίου Κοσμά και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα λύση ακυρώνοντας τις παράνομες συμβάσεις και αποδίδοντας άμεσα το χώρο που παράνομα καταλαμβάνουν τα νυκτερινά κέντρα στο Δήμο Ελληνικού.

Η ΝΥΧΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ … ΝΥΧΤΑ

Χθες τη νύχτα στην παραλία του Αγίου Κοσμά παίχτηκε μια ακόμη παράσταση από το Θέατρο του Παραλόγου. Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα η αστυνομία συνέλαβε τον φύλακα του δήμου που κάθε βράδυ προσέχει τον χώρο κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ Ε.Π.Ε. για «διατάραξη οικιακής ειρήνης».

Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού, όπου κρατήθηκε όλη τη νύχτα καθώς δεν βρισκόταν εισαγγελέας. Αμέσως μετά ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης μαζί με δημοτικούς συμβούλους και πολίτες έκαναν παρέμβαση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Στο μεταξύ υπάλληλοι της επιχείρησης βρήκαν την ευκαιρία και αφαίρεσαν την πινακίδα που είχε τοποθετήσει ο δήμος στην είσοδο της πλαζ και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στο τεράστιο πανώ που πληροφορούσε τον κόσμο ότι «Η Παραλία κερδήθηκε με αγώνα – Την Προσέχουμε σαν το σπίτι μας». Μετά από αυτό ο δήμος μαζί με πολίτες που είχαν κατέβει στην πλαζ τοποθέτησαν ξανά ταμπέλα στην είσοδο της ελεύθερης πλαζ και έμειναν στον χώρο όλη τη νύχτα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ.

Τα γεγονότα αυτά διαδραματίστηκαν μία μέρα μετά τη σφράγιση που έκανε ο Δήμος Ελληνικού στα κέντρα διασκέδασης ENVY Club, Dekko κ.λπ. που βρίσκονται στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2007 είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των τριών εν λόγω κέντρων.
Μετά τη σφράγιση που έγινε το πρωί, υπάλληλοι της επιχείρησης που μέχρι τις 10 Ιουνίου εκμεταλλευόταν την ελεύθερη πια πλαζ του Αγίου Κοσμά απαίτησαν από τους λουόμενους να πληρώσουν εισιτήριο 3 ευρώ προκειμένου να παραμείνουν στην παραλία! Κάτοικοι του δήμου που κάνουν το μπάνιο τους κάθε μέρα κατήγγειλαν ότι οι υπάλληλοι επέμειναν για αρκετή ώρα να τους καταβληθεί το ποσό, χωρίς να δίνουν καμία απάντηση σε ερωτήσεις των λουομένων για το ποιοι είναι και ποιον εκπροσωπούν παρά μόνο πως πρέπει να φύγουν, αν δεν πληρώσουν. Οι πιο πολλοί εναντιώθηκαν καθώς ήταν ενημερωμένοι από το δήμο πως η παραλία είναι ελεύθερη και δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη. Ωστόσο υπήρξαν και δύο περιπτώσεις που κάποιες γυναίκες πλήρωσαν και πήραν απόδειξη από την επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ Ε.Π.Ε. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο δήμος παρενέβη για να σταματήσει αυτή τη νέα αυθαιρεσία της επιχείρησης.
Με εντολή του εισαγγελέα νωρίς το πρωί αφέθηκε ελεύθερος ο δημοτικός φύλακας της πλαζ Ελληνικού.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν περίμενα ότι θα τελείωνε σύντομα η όλη φάση. Θα έχει κι άλλο μέλλον πάντως, να ξέρεις.