Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Προβολή - Συζήτηση για την Παλαιστίνη (Βόλος)

Πριν από ένα μήνα περίπου συμπληρώθηκαν 40 χρόνια ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη. Η βάρβαρη στρατιωτική κατοχή της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και διεθνούς νομιμότητας. Ένας ολόκληρος λαός, οι Παλαιστίνιοι, στερούνται βίαια και αυθαίρετα το θεμελιώδες δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση, το πρωταρχικό δικαίωμα να είναι κύριοι στη γη τους.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο. Η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ πριν αποτύχει σε μια από τις ελάχιστες φορές να επικρατήσει συντριπτικά επί του αντιπάλου της, πρόλαβε να καταστρέψει τις βασικές υποδομές του Λιβάνου, να σκοτώσει εκατοντάδες απλούς πολίτες, γυναίκες και παιδιά, να καταστήσει πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα εκατοντάδες χιλιάδες Λιβανέζους.

Σε πείσμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ, σε πείσμα του ξενοκίνητου εμφύλιου που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας Ισραήλ, ΗΠΑ και ΕΕ, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα επιμένει στη στήριξη του δίκαιου αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διοργανώνει εκδήλωση για την Μέση Ανατολή την Πέμπτη 12 Ιούλη, στις 8.30 μμ, στην παραλία του Βόλου (Ηρώο).

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία «Αλληλεγγύη στο Λιβανέζικο και Παλαιστινιακό λαό», η οποία δημιουργήθηκε ως ανταπόκριση διαφόρων κινηματογραφιστών σε κάλεσμα για έκφραση αλληλεγγύης στο Λίβανο και την Παλαιστίνη και θα ακολουθήσει συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση στην Μέση Ανατολή με κεντρικούς ομιλητές τον Νασίμ Αλατράς, δημοσιογράφο και τον Γιώργο Τζαφέρη, μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: