Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ρόστοκ

Όλα είναι έτοιμα στην Γερμανία για τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην σύνοδο των ηγετών των 8 ισχυρότερων κρατών της γης (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Ιαπωνία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Ρωσία), που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 8 Ιούνη στο θέρετρο του Heiligendamm στη Βαλτική Θάλασσα.
Το ιμπεριαλιστικό διευθυντήριο μαζεύεται και φέτος για να συμφωνήσει πώς θα ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τους λαούς και την εργατική τάξη σε παγκόσμια κλίμακα και πώς θα μοιράσει τη λεία που έχει ή θα αποκομίσει. Όσο κι αν οχυρώνονται πίσω από δρακόντια "μέτρα ασφαλείας", όπως και τις προηγούμενες φορές στη Γένοβα το 2001, στο Εβιάν της Γαλλίας το 2003, ... και στη Ρωσία πέρσι, έτσι και φέτος ο «λαός του Σιάτλ» θα είναι εκεί για να κάνει πράξη ακόμα μια φορά ένα σύνθημα που έρχεται από τα παλιά, το «Περικυκλώστε τους περικυκλωτές σας».

Δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από όλο
τον κόσμο θα βρεθούν γύρω από την κόκκινη ζώνη του Heiligendamm, που έχει περιφραχτεί με συρματοπλέγματα μήκους 12,5 χιλιομέτρων και ύψους 2,5 μέτρων (που κόστισε 16 εκατομ. ευρώ!) και παρακολουθείται από κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση. 16.000 αστυνομικοί αλλά και στρατός (;) έχουν κινητοποιηθεί για να περιφρουρήσουν την ασφαλή διεξαγωγή της συνόδου και η πρόσβαση στο Χαϊλιγκενντάμ γίνεται μόνον από συγκεκριμένες διόδους, μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους με ανιχνευτές μετάλλων και όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα.

Η αντίσταση ενάντια στους G8 ξεκινάει με μια μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία αύριο
Σάββατο 2 Ιουνίου, και θα συνεχιστεί με πολύμορφες δράσεις, μπλόκα, πραγματοποίηση αντισυνόδου, και θα καταλήξει με μια μεγάλη πορεία προς την κόκκινη ζώνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου.

Η προληπτική καταστολή έχει ήδη ξεκινήσει από την πλευρά του γερμανικού κράτους, που πραγματοποίησε σειρά επιδρομών σε κινηματικούς χώρους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, συλλαμβάνοντας πάνω από 600 άτομα με το πρόσχημα ότι σχηματίζουν τρομοκρατικές ομάδες. Στην συνέχεια η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις σε μια ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων γύρω από την κόκκινη ζώνη από τις 2 μέχρι και τις 8/6, ενώ διαδήλωση πάνω από 4.000 ατόμων, πριν πριν τρεις μέρες στο Αμβούργο με αφορμή τη συνάντηση Ευρωασιατικού Διαλόγου, διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία με γκλομπς, χημικά και αντλίες νερού. Τέλος σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται και η συνθήκη Σένγκεν (που επιτρέπει μεταξύ άλλων την ελεύθερη διακίνηση πολιτών της ΕΕ εντός των συνόρων της) και αρχίζουν σκληροί έλεγχοι στα Γερμανικά σύνορα.
Παρ’ όλα αυτά οι οργανωτές δηλώνουν πως οι προγραμματισμένες δράσεις, τα μπλόκα και η πορεία στις 7/6 θα διεξαχθούν κανονικά.

Μέχρι στιγμής εξακόσια πούλμαν από όλη την Γερμανία μαζί με τρένα, αυτοκίνητα και αεροπλάνα θα μεταφέρουν τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο στο Ρόστοκ και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100.000 στην μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου. Μαζί τους θα βρεθούν και πάνω από 100 μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: