Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης (Χανιά)

Ανακοίνωση (Από την εφημερίδα"Αγώνας της Κρήτης")

Υποκρισία για τον καρκίνο των βάσεων

Την Τρίτη 5 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, περίσσεψαν η υποκριτική ευαισθησία και τα κατά βάση κάλπικα καλέσματα για αφύπνιση και δράση για το περιβάλλον.
Τόσο διεθνώς οι ηγέτες του κόσμου, και ιδιαίτερα αυτοί του G8, αλλά και σε ελλαδικό επίπεδο η ηγεσία όλου του πολιτικού φάσματος εμφανίστηκε να αγωνιά και να νοιάζεται για το περιβάλλον.
Θα ήταν όμορφα όλα αυτά αν ήταν αληθινά….
Όμως ποιος σκεφτόμενος άνθρωπος μπορεί να εφησυχάζει και να ελπίζει από όλο αυτό το κλίμα της κάλπικης ευαισθησίας τους, όταν η κυριαρχία αυτών των δυνάμεων σε βάρος των κινημάτων των λαών έχει αναγάγει σε υπέρτατη αξία το κέρδος συνθλίβοντας μέσα από την εκμετάλλευση τον εργαζόμενο άνθρωπο και καταστρέφοντας το περιβάλλον της ζωής του ;
Ας μη μας ξενίζει η υποκρισία τους. Είναι εύλογη η αγωνία των ενόχων να μας πείσουν ότι, λίγο πολύ για την καταστροφή του περιβάλλοντος είμαστε όλοι συνένοχοι. Είναι ενδεικτικό της υποκρισίας τους το γεγονός ότι στην πόλη μας κανένας δε νοιάστηκε για τον καρκίνο των βάσεων. Είναι ενδεικτικό πως οι περιβαντολογικά ευαίσθητοι δεν ενοχλούνται από τις δηλώσεις της Μπακογιάννη για εγκατάσταση και στη χώρα μας της αντιπυραυλικής ομπρέλας του Μπους που απειλεί εκ νέου τον πλανήτη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Κανείς επίσης από τους ευαίσθητους δε νοιάστηκε ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις του αγωγού της Αλεξανδρούπολης στο Αιγαίο.
Αν όλα αυτά είναι εύλογο να συμβαίνουν από την πλευρά των δυνάμεων του συστήματος, άλλο τόσο είναι αναγκαίο για το λαό να νοιαστεί, με τους αγώνες του ενάντια σ’ όλους αυτούς, για το περιβάλλον μα και για όλα αυτά που αφορούν τη ζωή και το μέλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: