Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Κι άλλος ξυλοδαρμός σε αστυνομικό τμήμα

Πριν σχεδόν 10 μέρες, νεαρός με χρόνια προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας με ασήμαντη αφορμή, μάλλον γιατί καταγγέλθηκε πως φώναζε και ανοχλύσε θαμώνες καφετέριας της περιοχής.
Δύο ώρες μετά την προσαγωγή του μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση καθώς διαπιστώθηκε εκτεταμένο εγκεφαλικό αιμάτωμα.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση εκτός από το αιμάτωμα έφερε μώλωπες στο σώμα που «προκλήθηκαν από θλώντα αμβλέα όργανα» τα οποία προκλήθηκαν «υπό πλέον του ενός ατόμου» και «εκδορές καρπών», που συνήθως προκύπτουν από χειροπέδες (Στοιχεία από την Ελευθεροτυπία)

Το είδος, η βαρύτητα και η έκταση των σωματικών βλαβών του διαψεύδουν τον ισχυρισμό των αστυνομικών πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί «δήλωσε αδιαθεσία» ή «γιατί αυτοτραυματίστηκε» και επιβεβαιώνουν καταγγελίες των συγγενών του ότι κατά την κράτησή του χτυπήθηκε στο κεφάλι και έγινε συστηματική προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος και των εμπλεκομένων από την αστυνομία.

Καταγγελία για το γεγονός γινεται και από το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας

ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 15 ΜΕΡΕΣ:

  • Ιρακινός πρόσφυγας που πήγε να καταθέσει χαρτιά για άσυλο στα Χανιά, δάρθηκε ανηλεώς και πετάχτηκε έξω από το αστυνομικό μέγαρο

  • Αστυνομικοί με πολιτικά μπήκαν στο σπίτι μετανάστριας που ζει νόμιμα στην Ελλάδα και το ερεύνησαν. Την μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου της πήραν το κινητό, γυναίκα αστυνομικός τη χτύπησε στο κεφάλι, της ζήτησαν να γδυθεί και να κοιτά τον τοίχο, της έψαξαν την τσάντα, την κλότσησαν και της είπαν ότι αν δεν συνεργαστεί προκειμένου να βρούνε το φίλο της θα την έστελναν πίσω στην πατρίδα της.

  • Διοικητής αστυνομικού τμήματος πυροβολεί πολίτη για μια θέση πάρκινγκ (!)

  • Συνοριακοί φύλακες πυροβόλησαν εναντίον «λαθρομεταναστών» και θαύμα ... παρόλο που πυροβόλησαν στον αέρα τραυμάτισαν έναν Αλβανό!

  • Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ομονοίας (που στις 19 Δεκέμβρη 2006 κατηγορήθηκαν και μηνύθηκαν από Πακιστανό μετανάστη ότι του αφαίρεσαν 420 ευρώ), σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, εκπροσώπου Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο και συντονιστή της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ

  • Σε 15 μέρες αργία (!) καταδικάστηκε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης που παρακολουθούσε αδιάφορος τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή (θυμάστε την υπόθεση της ζαρντινιέρας;)

  • Τουλάχιστον αποφυλακίστηκε (μετά από 40! μέρες) με περιοριστικούς όρους ο φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη. Τι γίνεται όμως με όλους τους συλληφθέντες του πρόσφατου εκπαιδευτικού κινήματος που παραμένουν προφυλακισμένοι ή οι περισσότεροι υπό δικαστική ομηρία;
Όλα τα σχόλια ... δικά σας

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πριν απο λιγες μερες πεθανε κρατουμενος στις φυλακες Κορυδαλου χωρις ιατροφαρμακευτικη φροντιδα...
Τι να λεμε τωρα...
Και ολα αυτα εν ετη 2007...