Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Συνεχίζεται ο αγώνας στο Ελληνικό

Συνεχίζεται για 21η μέρα η απεργία πείνας του δημάρχου Ελληνικού με αίτημα την απελευθέρωση της παραλίας του δήμου και την απόδοσή της στους πολίτες για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στη θάλασσα. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι πλέον εμφανή όπως πιστοποιούν γιατροί που τον εξέτασαν στις 5 και τις 6 του μήνα.

Στο κυβερνητικό μέτωπο συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική. «Ο κ. Ανδριανός διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφτηκε στις 5 Ιουνίου ότι ο πρωθυπουργός θα μελετήσει τα στοιχεία και σύντομα θα απαντήσει. Πόσο σύντομα είναι το «σύντομα» του κ. πρωθυπουργού;» αναρωτιέται σε δελτίο τύπου ο δήμος Ελληνικού.

Μετά τη δυναμική πορεία της Τρίτης στο Σύνταγμα , την Κυριακή το Ελληνικό θα πάρει μόνο του αυτό που του ανήκει. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: «Μετονομάζουμε την πλαζ Αγίου Κοσμά σε «George Orfanos Beach» και τη λειτουργούμε με νέα διεύθυνση το δήμο Ελληνικού.
Την Κυριακή 10 του Ιούνη, την ανοίγουμε και την καθαρίζουμε.
Στη συνέχεια, ο δήμος Ελληνικού αναλαμβάνει να τη φυλάει και να την καθαρίζει με προσωπικό που διαθέτει και με τη βοήθεια εθελοντών.
Ο κόσμος θα μπορεί να έρχεται ελεύθερα να κάνει μπάνιο, χωρίς να πληρώνει εισιτήριο.
Στην πλαζ υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Τις επόμενες μέρες αφού τις καταγράψουμε και τις ανακοινώσουμε στην πολεοδομία, θα τις κατεδαφίσουμε.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος θα απολαύσει το θέαμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων πολυτελείας.
Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλαζ του Αγίου Κοσμά (ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ , 2η στάση Αγ. Κοσμά του ΤΡΑΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: