Τρίτη 29 Μαΐου 2007

Ξηλώστε τα κάγκελα

Για 12η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης με βασικό αίτημα την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να λυθούν οι συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με τις επιχειρήσεις που κλείνουν το δρόμο προς την παραλία, να παραμείνει δημόσιο το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας και να αποδοθεί η παραλία στο δήμο και στους πολίτες όπου και ανήκει.

Στο πλευρό του συμπαρατάσσονται όλοι οι δημότες του Ελληνικού, εκατοντάδες πολίτες από όλη τη χώρα και δεκάδες δήμαρχοι και εκπρόσωποι σχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ εκατοντάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης από καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, κινήσεις πόλης και πολιτικές οργανώσεις.

Αύριο Τετάρτη 30 Μάη ο Δήμος Ελληνικού διοργανώνει ολοήμερη κινητοποίηση για την παραλία.
Το πρωί στις 11 π.μ. κάτοικοι του δήμου αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας θα καθαρίσουν την παραλία Ελληνικού, ενώ στις 6 μ.μ. θα ξηλώσουν τα κάγκελα που εμποδίζουν εδώ και χρόνια την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.
Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία από τους: Εμμανουηλίδη Αλέξανδρο, Θηβαίο Χρήστο, Καλογερόπουλο Νίκο & τους Άπορους Άρχοντες, Κορακάκη Βαγγέλη, LIME, Μουσικό Λύκειο Αλίμου, Πασχαλίδη Μίλτο, Τουλιάτο Νίκο με την Ηχόδραση, Τσέρτο Μπάμπη, Φριτζήλα Μάρθα, Χαρούλη Γιάννη (κατά αλφαβητική σειρά).

Ας είμαστε όλοι εκεί. Ο αγώνας του δημάρχου, ο αγώνας των κατοίκων του Ελληνικού για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη χρήση της παραλίας, μας αφορά όλους, άσχετα αν είμαστε κάτοικοι της περιοχής ή όχι.

Δείτε σε βίντεο την παραλία του Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: