Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

7 αυτοκτονίες φαντάρων μέσα στο 2007

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την αυτοκτονία 31χρονου νεοσύλλεκτου στην Άρτα

Για να μην χάσουν ένα φαντάρο, χάσαμε τελικά μια ζωή...

Aλλος ένας νέος άνθρωπος χάθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο 31χρονος Βιολόγος Κωνσταντινίδης από τον Πειραιά. Για τους ίδιους λόγους, εξαιτίας της γνωστής στρατιωτικής αυθαιρεσίας, της επικίνδυνης πολιτικής Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας, που μετρά πλέον (7) αυτοκτονίες φαντάρων.
Δελτίο Τύπου από το Γενικό Επιτελείο Στρατού: «ανακοινώνεται ότι την 7η Μαΐου 2007 και ώρα 06.05, ο Νεοσύλλεκτος Στρτης (ΥΓ) Ι.Κ. του Γεωργίου, ετών 31, ο οποίος καταγόταν από τον Πειραιά και υπηρετούσε σε μονάδα του Ν. Aρτας τραυματίστηκε στο κεφάλι. Διακομίστηκε άμεσα στο Επαρχιακό Νοσοκομείο Aρτας όπου και εξέπνευσε στις 06.53. Τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου ερευνώνται από τις αρμόδιες αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές».

Ας αφήσουμε εμείς το ΓΕΣ να «απολαύσει» την γνωστή παράσταση συγκάλυψης των ευθυνών και κουκουλώματος της υπόθεσης και ας ξετυλίξουμε τον μίτο της Αριάδνης ή αλλιώς μιας ακόμη αυτοκτονίας στον Ελληνικό Στρατό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν μιλούμε για μια μονάδα εκστρατείας (με τα γνωστά προβλήματα που συχνά επικαλούνται οι στρατιωτικές αρχές για να καλύψουν τα σφάλματα τους), αλλά για το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού, που έχει ως αντικείμενο της αποστολής του πρώτα από όλα να σε εκπαιδεύσει να σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή και να μεριμνάς για αυτή.
Ο στρατιώτης Ι.Κωνσταντινήδης παρουσιάζεται στις 2 Μαΐου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Aρτας για τρίτη φορά. Είχε παρουσιαστεί άλλες δύο φορές προηγουμένως, παίρνοντας αναβολή την πρώτη για 12 μήνες και τη δεύτερη για 6 μήνες, αφού η διάγνωση των αρμόδιων στρατιωτικών επιτροπών είναι «δυσπροσαρμοστικότητα στο στρατιωτικό περιβάλλον» ... Διαβάστε τη συνέχεια στο ΟΜΗROI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: