Σάββατο 14 Απριλίου 2007

Τη Δευτέρα τελειώνει η δίκη των 49 από τους συλληφθέντες της 8ης Μάρτη

Η Δευτέρα 16 Απρίλη θα είναι μάλλον η τελευταία μέρα της δικαστικής παρωδίας των 49 από τους συλληφθέντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μάρτη.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Από το όλο παράνομο της «προανακριτικής διαδικασίας» (στη ΓΑΔΑ, με καθυστέρηση ωρών στην επαφή με δικηγόρο κλπ), μέχρι μέχρι τις μεθοδεύσεις ώστε η δίκη να καθυστερήσει για να μη διεξαχθεί εν μέσω των φοιτητικών κινητοποιήσεων και από τις τρελές κατηγορίες («σύσταση συμμορίας!) και την πρωτοφανή προσθήκη την τελευταία στιγμή της «απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης) μέχρι το στημένο κατηγορητήριο που κατέρρευσε κάτω από τις αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας (όλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ).

Αξίζει να κρατηθεί ακόμα η αγωνιστική στάση των κατηγορουμένων που στις απολογίες τους κατάγγειλαν την αστυνομική βαρβαρότητα αλλά και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την καταστολή που δέχτηκε το φοιτητικό κίνημα.

Την Δευτέρα (που μάλλον θα βγει και η απόφαση) το πρωί (μετά τις 9:00) όσοι από την Αθήνα μπορούν ας είναι στα δικαστήρια (στο κτίριο ΠΡΟΚΑΤ πάνω είσοδος Ευελπίδων, αίθουσα 3;) για να απαιτήσουμε την αθώωση όλων των συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: