Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007

Καταστολής συνέχεια ...

Επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους 49 συλληφθέντες της Πέμπτης που πέρναγαν αυτόφωρο (η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 21 Μάρτη) και στους 9 ακόμα κρατούμενους που κατηγορούνται για κακουργήματα (από στιγμή σε στιγμή θα ανακοινωθεί αν θα συνεχιστεί η κράτησή τους).
Ξύλο (προσέξτε στη φωτογραφία το ανάποδο κλομπ που κανονικά απαγορεύεται γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες) και δακρυγόνα ακόμα και στους γονείς των συλληφθέντων που μαζί με φοιτητές διεκδίκησαν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η είσοδος τους απαγορεύτηκε με τη δικαιολογία ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη. Και ήταν πραγματικά όπως φαίνεται γεμάτη από 35-40 ασφαλίτες

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι καταγγελίες για τη δολοφονική αστυνομική βία της Πέμπτης (Ανοιχτή Πόλη, Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Δήλωση 63 Πανεπιστημιακών, Σύλλογος Διδακτικού και Ερευμητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, Κοινή ανακοίνωση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΔΕΠ, Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ), κατατέθηκε αγωγή από 13 Πανεπιστημιακούς, Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση δακρυγόνων,ενώ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και μια πολύ καλή Πρωτοβουλία Γονέων για τη συλλογή υπογραφών στο παρακάτων κείμενο:

Εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ και ΜΑΘΗΤΩΝ, που το τελευταίο διάστημα χτυπιούνται και προπηλακίζονται από τους «πραιτοριανούς» του Πολύδωρα και τα ΜΜΕ,
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ:
• Σε κανένα αστυνομικό να σακατεύει τα παιδιά μας στα κρυφά ή φανερά
• Σε κανένα «ΜΕΓΓΕΛΕ» να τα ψεκάζει με απαγορευμένα – καρκινογόνα- χημικά, κάνοντας πειράματα με την υγεία τους για το παρόν και το μέλλον
• Σε κανένα φέρελπι, βολεμένο ή δοτό δημοσιογράφο της ιδιωτικής και κρατικής τηλεόρασης να τα φιμώνει, να τα συκοφαντεί και να τα προπηλακίζει, όταν, δήθεν στα πλαίσια της δημοκρατίας, τα καλούν να πουν τη γνώμη τους
• Σε κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα, να παίζει παιχνίδια πάνω στον αξιοπρεπή και συγκινητικό αγώνα τους για δημόσια δωρεάν παιδεία, για δουλειά, ελευθερία και εντέλει τη ζωή τους
• Σε καμιά κυβέρνηση, μιλώντας για αλήτες, φασίστες και κουκουλοφόρους, να συκοφαντεί και να υπονομεύει αυτά τα παιδιά που είναι η μόνη ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα σ΄ αυτόν τον τόπο.
Όλοι εμείς οι ΑΓΝΩΣΤΟΙ που υπηρετήσαμε και δουλεύουμε για να πληρώνουμε, σε μεγάλο μέρος, τη «δωρεάν παιδεία», ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να μιλάνε για βεβήλωση του ΑΓΝΩΣΤΟΥ στρατιώτη οι ΓΝΩΣΤΟΙ απαλλαγέντες και απόντες από κάθε εθνικό, κοινωνικό και ταξικό αγώνα.
Τέλος, καλούμε, «χωρίς κουκούλες», τον κάθε γονιό, με τη δημόσια αυτή υπογραφή του να δηλώσει απέναντι σ΄ όσους αποφάσισαν να σακατεύουν τα παιδιά του, επειδή τολμάνε να διεκδικούν τη ζωή τους και απέναντι σ΄ όσους πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα των παιδιών του για να κερδίσουν εκλογικούς ή πολιτικούς πόντους ότι:
Πάνω από τις εκτιμήσεις για τα «συντηρητικά» χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, υπερέχει και προϋπάρχει το ένστικτο της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ζωής του παιδιού του.
Επικοινωνήστε αν θέλετε να υπογράψετε την καταγγελία

Μαρτυρίες πατρινών φοιτητών από την εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» για την αστυνομική βία της Πέμπτης
«Έριχναν ανελέητα δακρυγόνα μέσα στο μπλοκ και πολλοί συνάδελφοι λιποθύμησαν. Η περιφρούρησή μας αποσόβησε τα χειρότερα, αλλά πολλοί φοιτητές ποδοπατήθηκαν, αφού το μπλοκ είχε συμπιεστεί ανάμεσα στα επεισόδια και την υπόλοιπη πορεία που ήταν πίσω και μας πίεζε», μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικών Μηχανικών.
«Στο σημείο που ήμασταν δεν είχαν προκληθεί επεισόδια. Μια μονάδα των ΜΑΤ απομόνωσε μια ομάδα 70 περίπου φοιτητών από την Πάτρα, στην πλειοψηφία τους κοπέλες. Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά, τους είπαμε ότι διαδηλώνουμε ειρηνικά και να μη μας χτυπήσουν. Η απάντηση ήταν να μας ψεκάσουν με χημικά, να μας κυκλώσουν και να επιτεθούν με γκλομπ. Μας χτύπησαν, μας έριξαν ξανά χημικά και αποχώρησαν», μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών.
«Όταν βγήκαμε στην Πανεπιστημίου για να ξαναενωθούμε με το μπλοκ, μας κυνήγησε μια ομάδα ΜΑΤ. Ευτυχώς προλάβαμε και μπήκαμε ξανά στο μπλοκ, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ μας εκσφενδόνιζαν καδρόνια που είχαν πέσει από την πορεία», περιγράφει μια εκ των φοιτητριών.
«Ήταν απλά χάος. Τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή. Τα ΜΑΤ ήταν στις δύο πλευρές του μπλοκ και χτυπούσαν τους φοιτητές που σχημάτιζαν τις αλυσίδες περιφρούρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί η συνοχή του μπλοκ. Ομάδες των ΜΑΤ μας ψέκαζαν με χημικά και μας χτυπούσαν στα τυφλά, ενώ η ρίψη δακρυγόνων συνεχιζόταν. Ήταν προφανές ότι ήθελαν να διαλύσουν εντελώς την πορεία. Έπειτα, μονάδες των ΜΑΤ ήρθαν πίσω από το μπλοκ και άρχισαν να μας σπρώχνουν προς τα Προπύλαια. Φύγαμε τρέχοντας μέχρι τα Προπύλαια, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δεν θρηνήσαμε θύματα από καθαρή τύχη», μέλος του Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών.
«Με τράβηξαν δύο άνδρες των ΜΑΤ από την αλυσίδα, με πέταξαν κάτω και με χτυπούσαν, μέχρι να με τραβήξουν ξανά οι συμφοιτητές μου», φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ.
«Ήμουν μέσα στο μπλοκ, όταν άνδρας των ΜΑΤ με άρπαξε και με τράβηξε έξω. Δεν με χτύπησε. Κόλλησε το κράνος του στο πρόσωπό μου, με έβρισε και με έσπρωξε ξανά προς το μπλοκ», φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας.
Φοιτητές, Γονείς, Εργαζόμενοι ΟΛΟΙ την Πέμπτη στους δρόμους
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ απόψε στην συναυλία στο Σύνταγμα


Δεν υπάρχουν σχόλια: