Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Καταγγελία από το Παρίσι

Εμείς, φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, θελήσαμε σήμερα 25 Μαρτίου 2007 να συμετέχουμε στην παραδοσιακή δεξίωση που οργανώνει η πρεσβεία προσκαλώντας το σύνολο της ελληνικής κοινότητας. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού η πρεσβεία όχι μόνο μας απαγόρευσε την είσοδο, αλλά θέλησε να μας επισημάνει ως επικίνδυνους στην γαλλική αστυνομία η οποία διεξήγαγε έλεγχο στις τσάντες μας και προχώρησε σε εξακριβώσεις στοιχείων. Αιτία ήταν πως θελήσαμε να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας το σύνολο των μελών της κοινότητας του Παρισιού για τις διεκδικήσεις του πανεκπαιδευτικού κινήματος στη χώρα μας και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας.
Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές, που υποτίθεται ότι εκροσωπούν και προστατεύουν όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες πολίτες έξω από τα σύνορα, κάλεσαν την γαλλική αστυνομία να διεξάγει επιλεκτικά ελεγχους στα προσωπικά μας είδη, κι εξακρίβωση στοιχείων στην πύλη της πρεσβείας.
Η κινήση μας αυτή αποτελούσε συνέχεια των κινήσεων αλληλεγγύης των περασμένων εβδομάδων (συμβολική κατάληψη του ελληνικού προξενείου στις 16/03/07, και συγκέντρωση προς ένδειξη διαμαρτυρίας στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Βουλγαράκη στις 21/03/07).
ΚΑΤΑΓΓΈΛΟΥΜΕ την αντιδημοκρατική και αυταρχική αυτή στάση των ελληνικών αρχών σε συνεργασία με τις γαλλικές. Όμως, αυτή η απόπειρα να μεταφέρει και εκτώς των ελληνικών συνόρων τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν (με πολύ πιο βίαιο τρόπο) ενάντια στο κίνημα στην Ελλάδα δεν θα περάσει, όπως δεν πέρασε ούτε στην Αθήνα ούτε σε όλοκληρη την Ελλάδα, όπου ο κόσμος της εκπαίδευσης συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε αυτό το κίνημα, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δώρεαν παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, και στέλνουμε κι από εδώ το μήνυμα πως όσοι σπέρνουν τους ανέμους της ιδιωτικοποίησης, της φτώχιας, της ανεργίας, θα θερίσουν τις θύελλες των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων.

Πρωτοβουλία ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: