Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Κι άλλη αναβολή της δίκης των 49!

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη των 49 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της 8ης Μάρτη. Αυτή τη φορά ο «λόγος» ήταν ότι δεν είχε έρθει το χαρτί από το υπουργείο δικαιοσύνης για να εγκριθεί η αλλαγή αίθουσας.
Αύριο λοιπόν -ξανά- η δίκη στο Εφετείο.

Οι συγκεντρωμένοι σήμερα στα δικαστήρια καταγγελουν:

ΔΙΚΗ – ΠΑΡΩΔΙΑ
Εμείς οι παρόντες στη δίκη των 49 φοιτητών και φοιτητριών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007, γονείς μάρτυρες, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και πανεπιστημιακοί καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την απίστευτη διακωμώδηση της δικαστικής διαδικασίας με τρεις αλλεπάλληλες μετακινήσεις του δικαστηρίου, από αίθουσα σε αίθουσα, επί 3ήμερο.
Με αστεία και αστήρικτα επιχειρήματα η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα διεξαγωγής δίκαιης δίκης η οποία είναι βέβαιο ότι θα καταρρίψει τις αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες από τις δυνάμεις καταστολής και θα αθωώσει πανηγυρικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να συνεχίσουν τον αγώνα για δημόσια δημοκρατική ανώτατη εκπαίδευση.
Επιχειρούν να κρατήσουν ομήρους αυτής της διελκυστίνδας γονείς, μάρτυρες, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η δίκη – παρωδία και καλούμε όλους και όλες αύριο στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 9 π.μ., το πρωί.
(Από το alfavita.gr)
Διαβάστε επίσης στη σημερινή Ελευθεροτυπία ανοιχτή επιστολή των γονέων των συλληφθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: