Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

4 χρόνια κατοχή - 4 χρόνια αντίσταση

Δείτε ενημερωτικά από το indy.gr:
Αντιπολεμικές διαδηλώσεις 17 Μάρτη Αθήνα, ΗΠΑ, Σε όλο τον κόσμο

Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ (Συνέλευση Χανίων)
Τέσσερα χρόνια Γκουαντανάμο, Αμπού Γκράιμπ, βασανιστηρίων και δολοφονιών αμάχων. Τέσσερα χρόνια οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μοιράζονται τη λεία στο Ιράκ. Πάνω από 600.000 Ιρακινοί νεκροί, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κατεστραμμένες υποδομές, βία και θάνατος. Αλλά και τέσσερα χρόνια αντίσταση του ιρακινού λαού, που κοστίζει στους εισβολείς καθυστερώντας τα σχέδιά για νέες επιδρομές. 3.500 επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί των κατοχικών δυνάμεων και 30.000 τραυματίες, αλλά παρόλα αυτά ο Μπους κλιμακώνει και ετοιμάζεται να στείλει 21.500 νέους φαντάρους για ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων. Το Ιράν και η Συρία παραμένουν στο στόχαστρο, συνεχίζεται η κατοχή στο Αφγανιστάν, η Παλαιστίνη στενάζει κάτω από τον 50χρονη ισραηλινή κατοχή, ο Λίβανος ισοπεδώθηκε το καλοκαίρι αλλά κατάφερε ένα μεγάλο πλήγμα σε Ισραήλ και ΗΠΑ. Σ’ όλη τη Μ. Ανατολή η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Ένα τρομοκρατικό δίχτυ απλώνουν πάνω από τον πλανήτη οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να ξαναμοιράσουν τον κόσμο. Ο δήθεν ενάντια στην «τρομοκρατία» πόλεμος, είναι πόλεμος ενάντια στους λαούς, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Ένας πόλεμος που δεν γίνεται μόνο με τα όπλα, αλλά ξεδιπλώνεται καθημερινά με τρομονόμους, ρατσισμούς και εθνικισμούς, αλλά και με επίθεση στην εργασία, το λαϊκό εισόδημα, τα στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Φτάνει πια !
Το αντιπολεμικό κίνημα παραμένει στους δρόμους. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ στις 27 Γενάρη ενάντια στην αποστολή νέων δυνάμεων στο Ιράκ. 100.000 διαδηλωτές στη Βιτσέντζα της Ιταλίας στις 17 Φλεβάρη ενάντια στην επέκταση της αμερικανικής βάσης, απαίτησαν την επιστροφή όλων των Ιταλών στρατιωτών από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Από την Ευρώπη ως τη Λατινική Αμερική που αυτές τις μέρες «υποδέχτηκε» τον Μπους αγωνιστικά στους δρόμους, ο «διαρκής πόλεμος» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών εργαζομένων, νέων, κινημάτων και ολόκληρων λαών, η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία, προκαλούν μαζικές αντιστάσεις.

Εδώ στην Ελλάδα δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στους δικούς μας πολεμοκάπηλους, την πολιτική των Καραμανλή και Μπακογιάννη, που ανανεώνουν την ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, συμμετέχουν στο ναυτικό αποκλεισμό του Λιβάνου, παραχωρούν –με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ- τη Σούδα για κάθε χρήση στους Αμερικάνους σαν ένα «αντιτρομοκρατικό» κέντρο στη Μεσόγειο. Απαγωγές μεταναστών από ξένες μυστικές υπηρεσίες, πτήσεις «φαντάσματα» της CIA με προορισμό το Γκουαντανάμο, τηλεφωνικές υποκλοπές, αντεργατική λαίλαπα, επίθεση στην παιδεία και μπόλικη καταστολή, συνοδεύουν αυτές τις πολιτικές.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Δύναμή μας είναι το φοιτητικό, εκπαιδευτικό, εργατικό κίνημα που νίκησαν στη μάχη της αναθεώρησης του άρθρου 16 και συνεχίζουν τον πόλεμο ενάντια στον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο και τους πραίτορες του Πολύδωρα.
Εργαζόμενοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές, όλοι μαζί να φωνάξουμε όσο μπορούμε πιο δυνατά:

• Έξω οι στρατοί κατοχής από Ιράκ και Αφγανιστάν.
• Έξω οι ξένοι στρατοί από τη Μ. Ανατολή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
• Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές - Να κλείσει η βάση της Σούδας
• Όχι στην τρομοϋστερία και την καταστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια: