Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

"Θα αντέξουμε ένα λεπτό παραπάνω απ' όσο εσείς..."*

*σύνθημα από τη Βιτσέντσα της Ιταλίας όπου 200 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην αμερικάνικη βάση…
(Αριστερά Σχήματα)
Η μεγαλειώδης, πανελλαδική πορεία της Πέμπτης ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για «κόπωση του φοιτητικού κινήματος», σε όσους ήλπιζαν για «επιστροφή στην ομαλότητα». Πάνω από 30 χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δώσαμε μήνυμα ότι όχι απλά είμαστε εδώ αλλά ότι συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο θαρραλέα, μέχρι την τελική νίκη, την απόσυρση του νόμου-Πλαίσιο. Η αστυνομία για άλλη μια φορά ξεσάλωσε. Έπνιξε την πορεία στα δακρυγόνα, καταπάτησε το άσυλο του Πολυτεχνείο με άπειρα χημικά, έκανε συλλήψεις. Τα νέα αστυνομικά ήθη που δοκιμάζονται σε κάθε κινητοποίηση θα συνεχίσουν να είναι «λίγα» για να μας τρομοκρατήσουν και να μας πειθαρχήσουν. Οι επόμενες μέρες είναι μέρες μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης…Να τις κάνουμε μέρες νίκες για ακόμα μια φορά…

Κ Λ Ι Μ Α Κ Ω Ν Ο Υ Μ Ε
  • Τόσο στη μορφή όσο και στα περιεχόμενα. Να βγούμε στην επίθεση, να πείσουμε την κοινωνία ότι ούτε μειοψηφίες είμαστε, ούτε γενικώς «αρνητιστές», ούτε γενικώς τεμπέληδες που από χόμπι και καπρίτσιο κρατάμε τις σχολές κλειστές.
  • Στις προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα μας, στις επιθέσεις των Πρετεντέρηδων που μας αποκαλούν μειοψηφίες, στην προκλητική και αυταρχική στάση της Γιαννάκου και της κυβέρνησης συνολικά, στην προκλητική στάση των απεργοσπαστών της ΔΑΠ:

Α Π Α Ν Τ Α Μ Ε
  • Οι καταλήψεις βγαίνουν στους δρόμους! Το κέρδισμα της κοινωνίας, το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις νεολαίων κι εργαζόμενων εκτός πανεπιστημίου. Με συναυλίες, πορείες, εκδηλώσεις, εξορμήσεις να «χαλάσουμε το σύμπαν». Να δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά ΠΟΛΛΟΙ και πραγματικά ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.
  • Να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια της εκπαίδευσης. Με την ΠΟΣΔΕΠ και τους καθηγητές, με την απαίτηση κι από άλλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) να συμπαραταχθούν μαζί μας. Βαθαίνουμε το ΔΙΑΛΟΓΟ με τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τα προβλήματα στην παιδεία!
  • Κανένας διάλογος με την Υπουργό Παιδείας. Να φύγει αυτή κι όσοι τη στηρίζουν και να πάρει μαζί της όλο το «μεταρρυθμιστικό» της έργο για να ανοίξουν οι σχολές. Αυτή κρατάει τις σχολές κλειστές κι όχι εμείς! Δε συζητάμε τίποτε και με κανένα αν δε δοθεί το 5% για την παιδεία, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος πλαίσιο κι αν δεν φύγει η Γιαννάκου.!
  • Η βουλή στο στόχαστρο! Όχι με εικονικές συγκρούσεις, αλλά με το να θέσουμε στόχο, κατά τη ψηφοφορία, να αποκλειστεί η βουλή για όσο χρειαστεί. Με εξέδρες, ομιλίες, συναυλίες. ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: