Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Ο κρατικός ρατσισμός δολοφονεί

Δελτίο Τύπου του ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και της
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λίγο καιρό μετά τα αίσχη και τις βαρβαρότητες των διαφόρων «Νταήδων» σε βάρος μεταναστών- τριών στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, ένα ακόμη τραγικό περιστατικό ρατσιστικής βίας ήρθε να επιβεβαιώσει την ανάλγητη στάση κράτους, κυβέρνησης και κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στης «γης τους κολασμένους».

Το Σάββατο 18/8 ο Τόνι Όνουα, 27 ετών, δολοφονήθηκε στον πεζόδρομο Καλαμαριάς όταν στη διάρκεια επεισοδίου με δύο αστυνομικούς έπεσε από το μπαλκόνι καφετέριας και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο φαύλος κύκλος καταπάτησης των δικαιωμάτων των προσφύγων με το που πατάνε το πόδι τους στην ελληνική επικράτεια ολοκληρώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Η άρνηση του ελληνικού κράτους να νομιμοποιήσει, να δώσει πολιτικό άσυλο, εργασία και ασφάλιση στους πρόσφυγες και η ανάλογη υποδοχή από τις αστυνομικές αρχές έχουν πολύ εύλογη κατάληξη τη μαύρη εργασία και την παρανομία. Δεν μπορεί να κατηγορείται για παράνομη εργασία ένας μετανάστης- μια μετανάστρια, όταν το ίδιο το ελληνικό κράτος παρανομώντας (βλ. Δικαστήριο Χάγης) και καταπατώντας κάθε δικαίωμα τον/την οδηγεί στην παρανομία.

Αποδεικνύεται τρανά για ακόμη μια φορά ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι άλλη μια εξαίρεση αλλά ο ίδιος ο κανόνας: το κράτος και η κυβέρνηση παρανομούν και η ελληνική αστυνομία βασανίζει και δολοφονεί. Η ανείπωτη αγανάκτηση μας, η οργή που ξεχειλίζει θα γίνει κύμα ενάντια σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, ενάντια σε κάθε ρατσιστική βαρβαρότητα εκ μέρους του κράτους. Απαιτούμε την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων των αστυνομικών-δολοφόνων του Τόνι Όνουα και την άμεση καταδίκη τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Πρώτη (νομίζω) φορά σβήνω σχόλιο επισκέπτη και δεν λυπάμαι καθόλου γι' αυτό. Για το μόνο που λυπάμαι είναι που υπαρχουν τέτοιοι άνθρωποι τόσος φασισμός, ρατσισμός, και τόση ανοησία (στην καλύτερη περίπτωση). Μάλλον καλύτερα δεν λυπάμαι ΟΓΙΖΟΜΙ κι άλλο...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά τα προβοκατόρικα σχόλια είναι πάντα στο παιχνίδι. Μη δίνεις σημασία.

Δε σκοτώνει μόνο ο κρατικός ρατσισμός, αλλά οι νόμοι που κάνουν εταιρίες να θησαυρίζουν και τυχάρπαστους "καλλιτέχνες" να θεωρούν κάθε Νιγηριανό λαθρεμποράκο πνευματικών δικαιωμάτων εγκληματία.